EM 2024

Åge Hareide forudser: Den danske nøgle til at slå Serbien

Den tidligere danske landstræner, Åge Hareide, vil være på plads på Allianz Arena, når Danmark i aften skal forsøge at besejre Serbien, og han ser særligt ét fokuspunkt for danskerne forud for kampen.

Den tidligere danske landstræner, Åge Hareide, smiler som landstræner for Island.
Foto: Kacper Pempel/Reuters/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Danmark skal meget gerne holde statistikken i live.

Aldrig er det nemlig IKKE lykkes Danmark at slå Serbien i en officiel fodboldkamp i de i alt tre forsøg, siden den sydøsteuropæiske nation i 2006 for første gang spillede under navnet Serbien.

For den tidligere danske landstræner, Åge Hareide, er der særligt én spiller, det danske landshold skal have et ekstra øje på under aftenens kamp.

– Danmark kender Serbien, som har styrker i det offensive spil og spiller meget dybt på Aleksandar Mitrović, der er god til at lave det lille bagrumsløb.

– Også i indlægsfasen er han farlig, han kommer altid til chancer, for han er en dygtig forward, forklarer Hareide, som dog har tiltro til Danmark.

Den tidligere danske landstræner, Åge Hareide, sammen med chef for herrelandsholdet Thomas Nørkjær for Danmarks kamp mod Serbien ved EM 2024.
Åge Hareide på Allianz Arena i München sammen med chef for det danske Herrelandshold Christian Nørkjær. Foto: Mathias Blohm / campo.dk.

Danmark har solide midtstoppere i Jannik Vestergaard, Joachim Andersen og Andreas Christensen, som nok skal tage hånd om ham og passe ekstra godt på, siger Hareide til campo.dk.

Hareide fungerer under EM som ekspertkommentator for norske NRK, og han er ikke i tvivl om, hvilke af Danmarks to tidligere kampe i turneringen, han helst ser gentaget.

– Jeg håber, at Danmark kan vise det samme som de gjorde mod England. De var aggressive, godt organiserede og vanskelig at bryde igennem. De var først på bolden, og så turde de holde på bolden, når de vandt bolden.

– Det var en helt anden tilstedeværelse end mod Slovenien. Mod Slovenien manglede der energi i anden halvleg. Men de viste mod England, at de kan spille fodbold, og det var fint, at de fik den kamp.
Jeg tror, at de tager energien fra England-kampen med ind i næste kamp, for der var de rigtig gode, synes jeg, lyder det fra Hareide.

Hareide på plads i München: Sender en besked til Eriksen

Med mandagens resultater er Danmark nu sikret videre avacement som minimum en af de fire bedste treere, hvis de spiller uafgjort mod Serbien.

Et smalt nederlag kan desuden vise sig at være nok, så længe Slovenien ikke får point mod England. Gør de ikke det, må Danmark dog vente til, at Gruppe F er færdigspillet onsdag aften, før Hjulmand og kompagni kender sin skæbne.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P