Premier League

Snyd i PL? Klubber forsøger at nå ‘soft deadline’

På fredag skal Premier League-klubberne have færdiggjort regnskaberne, og en håndfuld af dem kan have interesse i at få afsluttet transfers inden da, mener ekspert.

Ian Maatsen under Champions League-finalen mod Real Madrid.
Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

I weekenden hentede Everton den 20-årige midtbanespiller Tim Iroegbunam i Aston Villa.

Det er umiddelbart en meget tilforladelig transfer. Men så skiftede 21-årige Lewis Dobbin den anden vej.

Og så var der nogle, som begyndte at hæve øjenbrynene. Ifølge den engelske fodboldøkonomi-ekspert Kieran Maguire kan de to transfers handle om at undgå Premier Leagues regler om Profit and Sustainability – PSR.

De to transfer går under kategorien pure transfers, fordi de er akademispillere i henholdsvis Everton og Aston Villa.

Og hvis klubberne kan nå at få skubbet nogle af sådanne transfers over stregen inden den 30. juni, så ser det godt ud i deres regnskaber ifølge fodboldøkonomi-eksperten Kieran Maguire.

– Det her er transfers, som er gensidigt fordelagtige på den måde, at vi har en håndfuld klubber, som idéelt set gerne vil vil have profit inden 30. juni, siger han til mediet INews.

30. juni er en såkald soft deadline. Her slutter regnskabsåret nemlig i PSR-kalenderen.

– Lad os sige, der er to klubber med spillere, som er henholdsvis otte og ti millioner pund værd. De to spillere kan bytte klub med en omkostning for klubberne på to millioner.

– Der kan også ske det, at klubberne siger: “Lad os gøre det til 18 millioner og 20 millioner”. Så er den fælles omkostning fortsat to millioner, men klubberne skriver meget større profitter ind i regnskabet, siger Maguire.

Økonomieksperten slår fast, at selvom det ser mistænkeligt ud, er det ikke ulovligt. Han peger på, at en given spiller har den værdi, en købende klub er villig til at betale.

– Jeg er ikke sikker på, at myndighederne vil være i stand til at gøre noget ved det, selvom de føler, der er noget, som skal undersøges, siger han til mediet.

Aston Villa er også del af et andet eksempel, som kritikere mener er del at samme problemstilling. De er i færd med at hente 22-årige Ian Maatsen i Chelsea.

En handel som ifølge blandt andet The Athletic er meget tæt på. Chelsea er ifølge iNews tæt på at hente Omari Kellyman i Aston Villa.

Medie: Aston Villa henter Champions League-finalist

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P