EM 2024

Delaney melder ud: Har ikke lavet regnestykket før Serbien

Thomas Delaney og det danske herrelandshold går en afgørende tirsdag i møde, hvor Serbien venter i den afgørende sidste kamp i gruppespillet ved EM 2024. Men den danske midtbanekæmpe har altså ikke regnet på, hvad de enkelte udfald af kampen betyder for Danmark.

Thomas Delaney træner for første gang siden sin sygdom under EM-slutrunden i Tyskland 2024.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det sidste slag ved EM 2024‘s gruppespil skal slås for Danmark, når herrelandsholdet møder Serbien tirsdag.

Det er en kamp, hvor alt er på spil. Hvor nederlag med al sandsynlighed betyder EM-exit, hvor sejr sender Danmark videre, og hvor uafgjort kan byde på nogle neglebidende dage.

Den danske midtbanekæmpe, Thomas Delaney, har ikke fået megen spilletid for Danmark ved EM-slutrunden, hvor han blandt andet har været syg. Men selvom tiden måske har været der til at regne på de forskellige scenarier, så er det ikke noget, at den 32-årige dansker har gjort sig i.

Et uafgjort resultat kan for Danmark være nok til at sikre sig videre deltagelse ved EM 2024, men det er ikke noget, Thomas Delaney vil spekulere i.

– Jeg vil sige, at det ikke har været mit store fokus at lave regnestykket på, om vi kan gå videre med en uafgjort. Men… Nej, nej, nej. Noget siger mig, at det vel er nok med tre point (samlet i gruppespillet, red.), men jeg kan ikke forestille mig, at vi går ud og på den måde spiller for et kryds. Jeg forestiller mig, at vi kommer ud og angriber kampen, lyder det fra Delaney, inden han ser nærmere på Serbiens opgave mod Danmark.

Serbien skal nemlig vinde kampen, hvis nationen skal gøre sig forhåbninger om videre deltagelse ved EM 2024 i Tyskland.

– Det kan godt vise sig at være nok med en uafgjort sidst i kampen, og at vi så vil forsvarer et kryds. Men vi vil som udgangspunkt angribe kampen. Det er sådan, vi er bedst. Men selvfølgelig… Serbien skal frem, hvis det for eksempel står uafgjort. Og så tager vi det i selve kampen, for jeg tror ikke, at der er mulighed for planlægge et scenarie som det på den måde, fortæller Delaney.

I alt er det blevet til blot ét enkelt minuts spilletid for Thomas Delaney ved EM-slutrunden, hvor Morten Hjulmand har overtaget Delaneys vante plads ved siden af Pierre-Emile Højbjerg.

Om det bliver til flere spilleminutter for Thomas Delaney, når Danmark møder Serbien, må tiden vise. Kampen fløjtes op tirsdag aften klokken 21:00.

Opgøret kan følges direkte på DR1 og DRTV.

Hjulmand før Serbien: Spillerne må ikke tabe hovedet

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P