EM 2024

To hold der kan vinde EM? En styrke og en svaghed

Portugal har flere rigtigt dygtige fodboldspillere at vælge imellem. Men det er vigtigt, de finder sammen som et hold, mener landstræneren.

Foto: Lisi Niesner/Reuters/Ritzau Scanpix

Ifølge den portugisiske trænerlegende José Mourinho kan Portugal sætte to hold, der kan udfordre om EM-guldet.

Og kigger man på holdkortet, er det svært at være uenig. Men selvom det virker som et luksusproblem, ser landets landstræner Roberto Martinez det ikke så ensidigt.

– Det er en styrke og en svaghed. Hvis vi ikke bruger truppen ordentligt, kan det ende med 26 individer, der prøver at vise, hvad de kan, siger han på et pressemøde.

Pressemødet blev holdt efter Portugals sejr på 2-1 mod Tjekkiet. En sejr som kom i hos på baggrund af en god præstation – hvor portugiserne alligevel endte med at være i problemer til sidst.

– Vi viser en god disciplin. Vi styrer egentlig, men kommer så bagud med en og har modgang. Der er det let at begynde at pege fingre af hinanden, men det gjorde vi ikke, vi var et hold, siger han.

Roberto Martinez er især glad for sit mandskabs defensive struktur, der kun tillod tjekkerne en enkelt afslutning på mål og ingen hjørnespark.

Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Ruben Dias. Det er bare nogle af de store portugisiske navne, man kan nævne. Sådan fra toppen af hovedet.

Og i et land med ‘bare’ godt ti millioner indbyggere er det imponerende. Og det gør Martinez’ arbejde nemmere.

– Det viser, vi har en god struktur i Portugal. Vi har rigtigt mange spillere, som spiller i top-fem ligaerne i Europa.

– Det jeg er mest tilfreds med i dag er, at vi spillede som et hold, siger han.

Portugal vandt EM i 2016. Den gang var det en smule overraskende, men det vil det ikke være, hvis de ender med at løfte trofæet i juli, selvom der er et par nationer, der er lidt større favoritter.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P