EM 2024

UEFA sigter EM-nation for en række overtrædelser

Den første UEFA-sigtelse har ramt EM 2024 i Tyskland, hvor en nation er sigtet for en række overtrædelser, som blandt andet handler om baneinvasion, brug af fyrværkeri og et provokerende flag.

Albansk fan ved EM 2024 knytter næven
Foto: Ozan Kose/AFP/Ritzau Scanpix

En EM-nation er nu blevet sigtet af UEFA.

Således oplyser UEFA nu, at man har rettet sigtelse mod det albanske fodboldforbund som følge af nogle hændelser i lørdagens kamp ved EM 2024 mellem Italien og Albanien.

Nærmere bestemt skulle der være tale om flere forskellige hændelser. Blandt andet en baneinvasion, antænding af fyrværkeri og kast af objekter mod banen samt fremvisning af et flag, der ifølge UEFA indeholder ‘et provokerende budskab, der ikke passer ind i en sportsbegivenhed’, lyder det.

UEFA oplyser ikke nærmere, hvad ovennævnte flag skulle indeholde af provokerende budskaber.

Men ifølge flere medier – heriblandt ESPN – skulle flaget indeholde budskaber om Kosovos befrielseshær samt et billede, der forestiller ‘Stor-Albanien’.

Og det er kontroversielt, da Kosovo erklærede sig uafhængige i 2008, men Serbien anerkender ikke landets uafhængighed. Det gør Albanien dog, da majoriteten af befolkningen i Kosovo er etniske albanere, også kaldt kosovoalbanere.

Det har gennem tiden ført til et væld af voldelige sammenstød mellem personer fra Kosovo samt Albanien og Serbien.

Det albanske fodboldforbund afviser sigtelsen og melder, at der ikke har været nævneværdige problemer i forbindelse med kampen mellem Italien og Albanien.

– Vi vil gerne understrege, at alle nødvendige foranstaltninger blev truffet for at sikre en vellykket afvikling af kampen. Opgøret var en fejring af europæisk fodbold, og der skete ingen større hændelser, som forringede den positive atmosfære, oplyser forbundet ifølge ESPN.

Det oplyses ikke, hvilke konsekvenser sigtelsen kan ende med at have for Albanien. Kampen mellem Italien og Albanien endte desuden med en 2-1-sejr til Italien.

Eriksen var med i alt: Tangerer rekord fra EM 2012

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P