EM 2024

Hjulmand afviser: Ved godt hvordan fodbold opleves

Slovenerne dansede ikke rundt om Danmarks felt ifølge Kasper Hjulmand, selvom det kunne opleves som sådan.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Både på stadion i Stuttgart og hjemme foran TV sad danske fodboldfans måske med oplevelsen af, at Slovenien dansede om danskernes mål i anden halvleg.

Det kan Kasper Hjulmand egentlig godt forstå. Men landstræneren køber bare ikke, at det var det, som egentlig skete søndag aften.

– Jeg ved godt, hvordan fodbold bliver oplevet. Hvis Rasmus Højlund scorer på den store chance, så havde oplevelsen været en anden. Målene afgør det, siger den danske træner til en samlet presse i mixed zone.

Og landstræneren fortsætter.

– Det, at de danser, var to indkast, hvor den danser ind i feltet, og der er diskussion om noget, og den kommer forbi, og det kan blive en stor chance.

– Deres mål er kun 0,01 i xG. Det er ikke faktuelt det, der sker(at Slovenien danser om Danmarks felt, red,). Men jeg kan godt forstå, man oplever det sådan. Det er sådan, fodbold bliver oplevet, siger Hjulmand.

Kasper Hjulmand medgiver, at han nogle gange tager fejl i sine analyser undervejs i kampene. Men han mener ikke, det var tilfældet mod Slovenien.

– Jeg er altid sådan, at jeg erkender – også overfor spillerne – hvis jeg ser det forkert, og der er noget i tallene, som er anderledes, end det jeg ser.

– Men det er ikke det, som skete, bliver landstræneren altså ved at slå fast.

Nu skal Hjulmand og landsholdet bruge de kommende dage på at forberede sig på den sværeste opgave i gruppespillet.

Det er imod England torsdag aften, og danskerne skal meget gerne have minimum et point. Ellers begynder et tidligt EM-exit at lure.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P