EM 2024

Tyskland i vild dominans – udraderer Skotland med 5-1

Det tyske landshold har sparket EM 2024 i gang mod Skotland med en vanvittig præstation. Tyskland er über alles mod Skotland, der er reduceret til 10 mand.

F. Wirtz
10′
J. Musiala
19′
K. Havertz
45’+1′
N. Füllkrug
68′
E. Can
90’+3′
A. Rüdiger
87′

Fredag aften leverede Tyskland en sand magtdemonstration, da de åbnede EM på hjemmebane mod Skotland.

Allerede efter blot 10 minutter var de tyske værter foran med 1-0 ved Florian Wirtz, og på mål af den storspillende Jamal Musiala kom Tyskland foran 2-0 inden de første 20 minutters spil.

Før pausen fik skotterne rødt kort i forbindelse med et straffespark, som Kai Havertz sikkert omsatte til scoring, og i anden halvleg bankede Niclas Füllkrug Tyskland for 4-0 på et flot flot mål.

Skotland fik reduceret til 4-1 via et tysk selvmål, inden den indkaldte reserver Emre Can scorede til slutresultatet 5-1.

Ser kampens forløb herunder.

Kampen fløjtes af i München

90+2 – Emre Can sparker flot bolden i mål til resultatet 5-1.

86′ – Trøstemål til Skotland… Men det er faktisk tyskerne selv, der scorer. Antonio Rüdiger header bolden i eget net til stillingen 4-1. FCK’s Scott McKenna lægger pres på bagerst i feltet og fremtvinger dermed scoringen.

79′ – Stadion er igen oppe at stå og klappe en af heltene fra banen. Toni Kroos skiftes ud til stor hyldest. Ind kommer Emre Can.

75′ – Niclas Füllkrug har igen bolden i nettet. Men målet annulleres for offside.

74′ – Thomas Müller bliver skiftet ind for tyskerne.. i stedet for kampens helt store spiller Jamal Musiala, der forlader grønsværen. Det tyske publikum i stor stor hyldest af deres unge stjerne.

68′ – MÅÅÅÅÅÅLLLLL IGEN.. og hvilket et. Det står 4-0 til Tyskland efter en utrolig flot afslutning af Niclas Füllkrug, der kanonerer bolden ind i det skotske mål.

Her ses bolden på vej i nettet for Tyskland!

58′ – Jamal Musiala driver gæk med det skotske forsvar, der ryger gennem feltet på skift for at blokere for tyskernes skud. Også Gündoğan får sat en afslutning ind.

57′ – Florian Wirtz kommer til afslutning tæt under mål, men han sparker hårdt.. og over mål. Vi har formentlig ikke set det sidste mål i den her kamp!

47′ – Tyskerne fortsætter i anden halvleg, hvor de slap. Allerede efter to minutters spil af anden halvleg får Anthony Ralston fra Celtic gult kort for en forseelse på Florian Wirtz.

Der er pause på Munich Football Stadium

45+1 – Kai Havertz scorer helt sikkert på straffesparket og Tyskland er foran 3-0. Overtaget er totalt.

Kai Havertz har netop bragt Tyskland foran på straffespark ved EM 2024

44′ – Der dømmes straffespark, og Ryan Porteous fra Watford, der stod bag svinestregen, får direkte rødt kort af dommer Clément Turpin.

40′ – Alle tyskere på Munich Football Stadium holder vejret. En grim tackling på skinnebenet af İlkay Gündoğan sender anføreren i græsset.

37′ – Skotland har det første af noget, der rimer på en chance. Men det er reelt set blot et frispark, der ufarligt sejler ind i feltet.

24′ – Der bliver dømt straffespark til Tyskland for en tackling på Jamal Musiala. Men VAR tjekker kendelsen, og straffesparket bliver omstødt til et frispark lige på kanten af feltet.

18′ – MMÅÅÅLLLLLLL…. Jamal Musiala afslutter godt tyve minutters dominans fra Tyskland og bringer “hjemmeholdet” foran med 2-0. Dominansen er total.

Gündogan finder Havertz i venstreside, og han afleverer straks tilbage til Musiala, der tager et træk og sparker den hårdt i nettet.

Jamal Musiala har lige scoret for Tyskland mod Skotland

10′ – Tyskland har bragt sig foran med 1-0 ved Florian Wirtz. Han sparker på mål fra kanten af feltet. Angus Gunn i det skotske mål har armen på bolden, som dog stryger ind via stolpen.

Åbningsceremonien er overstået, og EM sparkes i gang med de to nationalmelodier.

Jetzt Geht Los!!!

Tyskland og Skotland sparker åbningskampen ved EM 2024 i gang fredag aften, og det bliver uden nogen kæmpe overraskelser på de to hold.

Tysklands landstræner Julian Nagelsmann har prioriteret at spille med samme startformation som også leverede varen i sejrene over Frankrig og Holland i forårets testkampe.

Hos Skotland starter Brightons Billy Gilmour på bænken, når Steve Clarke sender sit landshold på banen.

Tysklands startformation:

Skotlands startformation:

Der er store forventninger til Julian Nagelsmann og det tyske landshold, der som bekendt spiller på hjemmebane. Noget den tyske landstræner tog med ro på fredagens pressemøde:

– Vi kan slå presset, og vi kan også slå Skotland, sagde Julian Nagelsmann på pressemødet.

Dommer:
Aftenens opgør mellem Tyskland og Skotland dømmes af den franske dommer Clément Turpin med Nicolas Danos og Benjamin Pages som de to linjedommere.

De tyske og skotske fans er klar til kamp i München, hvor der til UEFA’s slutrunde er plads til 66.000 tilskuere.