EM 2024

Nagelsmann om EM-pres: Bare kig på Instagram

Tyskland tager fredag aften hul på EM 2024. Forud for kampen sætter landstræner Julian Nagelsmann ord på det pres, som de tyske spillere unægteligt er under – og sammenligner det med Instagram.

Julian Nagelsmann holder styr på de tyske tropper inden EM 2024 skydes i gang.
Foto: Tobias Schwarz/AFP/Ritzau Scanpix

Video: ©UEFA 2024

Der hviler utvivlsomt et stort pres på de tyske landsholdsspillere denne sommer.

Foruden altid at byde sig til i favoritfeltet ved enhver slutrunde, så bliver EM denne gang spillet på hjemmebane for vores naboer syd for grænsen.

Fredag aften er det så langt om længe tid til at skyde slutrunden i gang, når Tyskland ramler sammen med Skotland.

Dertil kommer, at tyskerne har tabt sine to seneste åbningskampe ved EM 2020 og VM 2022.

Alt i alt er der som nævnt pres på fredag aften.

Det benægter Tysklands landstræner, Julian Nagelsmann, skam heller ikke, da han bliver spurgt ind til presset på et pressemøde.

Nærmere tværtimod. Han mener nemlig, at presset er et privilegie. Og så drager han tilmed paralleler til det sociale medie Instagram.

– Først og fremmest mener jeg, at det er ret normalt, at man føler en smule pres før sådan en turnering og sådan en kamp. Det er normalt og en del af gamet.

– I sidste ende er det vigtigste for mig, når jeg taler med mine spillere, at pres er et privilegie. Der er flere millioner mennesker i verden, der er på Instagram. De gør det, fordi der gerne skal ske noget specielt i deres liv, som de gerne vil dele.

– Vi deler vores øjeblikke med resten af sportsverdenen i de kommende uger. Vi skal bare nyde det, vi gør på banen. Vores spillere begyndte allerede som helt unge, fordi de elsker det her. Og når man elsker det man foretager sig, så gør man det ordentligt. I sidste ende skal vi bare nyde det. Nyde kampen i morgen (fredag, red.). Vi kan slå presset og vi kan også slå Skotland, siger Julian Nagelsmann på pressemødet.

Tyskland og Skotland sparker EM 2024 i gang fredag klokken 21.00.

Kampen kan ses på TV2.

Du kan se Julian Nagelsmann udtale sig om presset på de tyske spillere i videoen øverst i artiklen

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P