EM 2024

I dag sætter Hjulmand sit hold: Jo tidligere des bedre

Selvom der går et par dage, inden offentligheden får at vide, hvordan Kasper Hjulmand stiller op til kampen mod Slovenien, så får de danske landsholdsspillere mere eller mindre startopstillingen i dag.

Kasper Hjulmand møder den danske presse på fjerdedagen i den danske EM-lejr i tyske Freudenstadt.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Spillerne får den at se i dag.

Startopstillingen.

For første gang under den danske EM-lejr i tyske Freudenstadt har den danske landstræner, Kasper Hjulmand, lukket træningen, og det har han af en særlig grund.

Selvom der stadig kan ske små ændringer, så har spillerne en god fornemmelse af, hvem der starter kampen mod Slovenien på søndag, når dagens taktiske træning er overstået. Det fortæller Hjulmand fredag morgen.

– Jeg har jo altid haft det sådan, at jo tidligere des bedre. Og nogle gange er det ikke godt tidligt, og nogle gange kan man ikke gøre det tidligt, men vi har haft et langt træk nu her.

– Hvis vi spiller hver tredje dag, så skal vi næsten altid hen til måske endda kampdagen, før vi har styr på alt i forhold til medical og hvordan spillerne står, men med sådan et langt optræk her, så har jeg det fint nok med, at jo tidligere, jo bedre, og at der er ro på omkring, lyder det fra Kasper Hjulmand.

Fredag forventer Kasper Hjulmand at have samtlige spillere til rådighed, og selvom Christian Nørgaard sad torsdagens træning over, så var det alene ud fra et forsigtighedsprincip.

– Det var bare for at tage tingene lidt på forhånd – lidt en konservativ ting. Han kunne godt have gennemført træningen, men han mærkede lidt i sin hofteregion. Jeg regner med, at han er klar, fortæller Hjulmand, der dog samtidig indrømmer, at Nørgaards fravær kan have ændret hans planer.

– Ja det kunne det godt. Det kunne det godt. Han er en meget, meget vigtig spiller for holdet, lyder det fra Hjulmand.

Det er tidligere set, at trænere både udtager og offentliggør startopstillingen længe før deadline, for på den måde at give spillerne mulighed på at forberede sig. Det er dog ikke noget, Kasper Hjulmand har tænkt sig.

– Nej, det gør jeg ikke. Der må man vente til det sidste. Jeg er selv sådan, at jeg vil rigtig, rigtig gerne vide, hvad de andre [hold] kommer med. Det giver mig endnu mere mulighed for at arbejde i dybden med nogle ting, så jeg vil gerne have tingene så tæt på kampstart som muligt. Så nej, det kommer ikke til at gøre, lyder det fra Hjulmand.

Danmark møder Slovenien søndag klokken 18:00 på Stuttgart Arena.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P