Premier League

Brøndby-ejere lurer på milliardhandel: Vil købe PL-klub

To forretningsmænd, som også er en del af investeringsvirksomheden Global Football Holdings, der ejer superligaklubben Brøndby IF, jagter en handel til milliarder i forsøget på at købe Premier League-klubben Everton.

Brøndby fans før superligakampen mellem Brøndby IF og AGF på Brøndby Stadion søndag den 26. maj 2024.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

Der er mere eller mindre kaos omkring Premier League-klubben Everton.

Klubbens ejerskab har længe været i fokus, og for et lille år siden meldt klubben ud, at investeringsfirmaet 777 Partners havde købt aktiemajoriteten i den gældsplagede klub.

Det blev dog aldrig til noget, og for et par uger siden kollapsede handlen endegyldigt. Dermed står Everton tilbage med en milliardgæld på anslået 4,7 milliarder kroner samt et stadionprojekt, der er gået mere eller mindre i stå for nuværende.

Derfor er klubben nu gået på jagt efter en ny ejer. Og her kan der meget vel ende med at være en forbindelse til superligaklubben Brøndby IF.

Søndag kunne Sky Sports fortælle, at en ny gruppe internationale investorer har sendt et seriøst bud på klubben, men det forlyder, at flere andre også har budt sig til.

Her fremgår det nu i flere engelske medier – heriblandt Sky Sports og The Guardian – at MSP Sports Capital, som ejes Jahm Najafi og Jeff Moorad, skulle være en seriøs bejler til at overtage Everton.

Jahm Najafi og Jeff Moorad ejer hver en bid af Global Football Holdings, der som bekendt ejer Brøndby IF, og dermed kan der meget vel ende med at være en forbindelse mellem de blå-gule fra Vestegnen og Everton i fremtiden.

Et køb af Everton bliver essentielt for klubbens overlevelse. Hvis ikke der findes nye midler, vil Klubben med al sandsynlighed gå i betalingsstandsning og vil blive sat under administration.

Og selv hvis klubben får ny ejer, så kan det alligevel ende med, at Everton går i betalingsstandsning som et led i at få afviklet gælden.

Dette vil samtidig betyde, at klubben vil få endnu en markant pointstraf i den kommende Premier League-sæson. Straffen menes at kunne ramme ni point.

MSP Sports Capital ejer – ud over en bid af Global Football Holdings og altså også en del af investeringen i Brøndby IF – også andele i Alcorcon, Waasland-Beveren, Estoril, Augsburg og Formel 1-teamet McLaren.

Brøndby straffes hårdt: Får kæmpebøde og tilskuerstraf

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P