Anden halvleg
90′

Danmark er den eneste skandinaviske nation, der skal til EM 2024.

Det afspejler sig da også i denne uges testkampe, hvor både Sverige og nu også Norge er blevet sat til vægs på dansk grund.

Således blev det lørdag aften til en ny sejr, da Norge blev besejret med 3-1 på et udsolgt Brøndby Stadion.

Samtidig var det en kamp, hvor landstræner Kasper Hjulmand benyttede muligheden for at ryste posen.

Blandt andre Morten Hjulmand fik lov til at betræde banen fra første fløjt, mens der også var flere ændringer sammenlignet med senest.

Noget, der til gengæld var helt det samme som i Sverige-kampen var, at Pierre-Emile Højbjerg scorede opgørets første scoring nok en gang.

Målet faldt efter et kortvarigt skydetelt mod svenskerne, inden Tottenham-danskeren til sidst havde fri vej til målet, hvilket han ikke var sen til at udnytte. Scoringen blev sat ind med venstrebenet langs jorden ved fjerneste stolpe.

Ni minutter senere – i det 21. minut – fik Jannik Vestergaard fordoblet danskernes føring efter et hjørnespark.

Efter en flot første halvleg fik Kasper Hjulmands tropper dog ikke fulgt op efter pausen.

Her var det gæsterne fra Norge, der sad på størstedelen af spillet.

Efter en times spil blev der foretaget fire udskiftninger, og blandt andre Simon Kjær fik sine første minutter inden slutrunden i Tyskland.

Få minutter efter udskiftningen fik Erling Haaland reduceret, men et længere VAR-tjek endte med at annullere målet.

I det 72. minut kom Manchester City-stjernen dog på måltavlen igen.

Her løb han i ryggen på Simon Kjær, hvor han kom først på en flot stikning fra Arsenal-anfører Martin Ødegaard, mens Kasper Schmeichel blev fanget på mellemhånd.

Kort før opgørets afslutning fik danskerne dog hamret et søm i kisten, da Norge blev straffet på en opspilsfejl.

Victor Kristiansen brød bolden og fandt en fremadstormende Yussuf Poulsen, der fik dirigeret bolden i mål til slutresultatet 3-1.

Danmark har nu otte dage, inden den første kamp ved EM 2024 skal spilles.

Her venter Slovenien søndag den 16. juni klokken 18.00.