EM 2024

Morten Hjulmand er klar: Præsteret på et højt niveau længe

Den unge danske midtbanespiller, Morten Hjulmand, gør sig til i landsholdsvarmen, og selv mener han, at han har præsteret på højt niveau længe i sin klub Sporting.

Danmarks Morten Hjulmand i duel med Sveriges Emil Holm.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hvem skal starte på den danske midtbane, når det går løs ved EM 2024 i Tyskland?

Der er den fast stamme med Thomas Delaney, Pierre-Emile Højbjerg og Christian Eriksen. Derudover gør spillere som Christian Nørgaard og Mathias Jensen sig også til.

En af de seneste skud på stammen i denne udregning er sportingspilleren Morten Hjulmand, som kommer med en god sæson i det portugisiske i baghånden. Spørgsmålet er, om han presser sig på for en startplads?

Hjulmand selv mener godt, at han kan gøre sig gældende på det danske herrelandshold. Han er i form og har præsteret på klubplan, men beslutningen er i sidste ende i hænderne på navnebroderen, landstræner Kasper Hjulmand.

– Jeg synes egentlig, at jeg har gjort mit i et stykke tid nu på klubplan. Det er klart, jeg har ikke fået så mange chancer på det danske landshold nu, men jeg føler, at jeg igennem noget tid nu har præsteret på et højt niveau, lyder det fra Morten Hjulmand, der efterfølgende forklarer nærmere om, hvordan det er at gå fra at spille 90 minutter i hver kamp for Sporting til at spille færre minutter for landsholdet.

– Det synes jeg, at man skal kunne som professionel fodboldspiller. Nogle kan jo mene, at det er svært, men jeg synes, at det er en ting, man skal kunne opfylde – også selvom det måske kun er 5, 10 eller 20 minutter. Det er lidt op til træneren. Det er ham, der bestemmer, men det er klart, at i en slutrunde, hvor kampene kommer til at være så tætte, så kommer udskiftningerne til at spille en stor rolle – og det har de også gjort før for det danske landshold. 

Den danske landstræner Kasper Hjulmand har endnu til gode at udtage den endelige trup til EM 2024 i Tyskland.

Meget tyder dog på, at Morten Hjulmand får en plads på holdkortet – om det bliver som starter eller udskifter må tiden vise.

Kasper Hjulmand har tidligere fredag været ude at sige, at han har holdet klar, og det udtages senere på dagen.

Bliver EM 2024 et Højlund-show? – Har vild statistik

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P