EM 2024

EM Ambassaden: Giver det mening med Simon Kjær?

Superliga-rekordholder og tidligere landsholdsspiller Rasmus Würtz deler sine tanker om situationen med de mange landsholdsspillere, der ikke spiller regelmæssigt på klubplan.

Rasmus Würtz udtaler sig i EM Ambassaden.
Foto: Campo.dk
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Er man i god nok forfatning til at spille for landsholdet, hvis ikke man får spilletid på klubplan?

Det har været et af de helt store emner op til det nært forestående EM i Tyskland.

Bedst eksemplificeret har det nok været med Simon Kjær og Christian Eriksen, der begge har flotte landsholds- og klubkarrierer bag sig, samtidig med at de begge indgår i anførergruppen under landstræner Kasper Hjulmand.

Problemet er bare, at det har været meget begrænset med spilletid for dem op til sommerens slutrunde.

Og de to er ikke ene om at stå i en sådan situation, hvor klubnavnet er flot og fortiden er stor, men spilletiden halter.

I onsdagens afsnit af Campos ‘EM Ambassaden’ er Rasmus Würtz, der fortsat er indehaver af rekorden for flest kampe i Superligaen, med inde for at give sit besyv.

– Det er jo altid en kæmpe debat. Det tror jeg ikke kun, det er i Danmark, men også i andre lande. Og så tror jeg også, at det er meget individuelt i forhold til, hvilken betydning, den enkelte spiller har for holdet – ikke kun på banen, men også udenfor banen.

– Generelt er jeg af den overbevisning, at man skal udtage de spillere, som er bedst nu og her, for den måned, som en slutrunde varer, den er altså ret hurtigt ovre.

– Det her med at have for mange spillere med, som skal spilles i form, det tror jeg, at man skal passe meget på med. Men man kan sagtens have en enkelt eller to.

– Nu har vi jo Simon Kjær som et eksempel, som ikke kunne spille onsdagens kamp mod Sverige. Men det er trods alt anføreren, og man må også gå ud fra, at han har en vis betydning udenfor banen.

– Men er det sådan noget med, at man tager ham med, og han måske kun kan spille 45 minutter, jamen så kan det godt være, at det giver bedre mening at tage en anden spiller med, siger Rasmus Würtz, der selv nåede 12 A-landskampe som aktiv, blandt andet.

Danmark spiller sin første kamp ved EM-slutrunden den 16. juni mod Slovenien.

Inden da venter en sidste testkamp hjemme mod Norge lørdag.

Du kan se det omtalte afsnit af EM Ambassaden i videoen øverst i artiklen eller ved at klikke HER

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P