Kvindelandsholdet

Kæmpe dansk nedtur: Snydt af verdensmestrene i overtiden

Det danske landshold var godt på vej mod en sensationel sejr på udebane mod Spanien, men på Tenerife gjorde verdensmestrene i overtiden det onde ved de danske EM-forhåbninger.

Det danske landshold har stadig alt at spille for.

Tirsdag aften leverede de danske kvinder en præstation værdig til minimum ét point på udebane mod de spanske verdensmestre, men det blev til nul.

Danskerne var ellers foran 0-2, havde et skud på stolpen samt en straffesparksredning, men verdensmestrene leverede et voldsomt comeback.

Mens Spanien med en 3-2-sejr har sikret sig kvalifikation til næste sommers EM-slutrunde, så har danskerne stadig to vigtige kampe mod Tjekkiet og Belgien, hvor de dog selv kan afgøre det.

Allerede efter fire minutters spil bragte Janni Thomsen Danmark foran 0-1, da Emma Snerle satte sig igennem på kanten af det spanske felt og løftede et indlæg ind i panden Vålerenga-spilleren.

0-1-føringen holdt til pausen og et godt stykke ind i anden halvleg, og kun stolpen stod i vejen for, at Pernille Harder kunne udbygge til 0-2. Med 22 minutter tilbage af kampen så lykken ud til at vende for Danmark, da kampens dommer noget uforståeligt pegede på straffesparkspletten, efter en bold blev sparket op på armen af Kathrine Kühl, der ikke havde den fjerneste chance for at reagere.

Heldigvis viste Maja Bay Østergaard klassen i det danske mål, da hun på fornem vis pillede forsøget fra FC Barcelona-angriberen Mariona Caldentey.

Janni Thomsen dobbelt målscorer

Bare fire minutter senere fik det danske sejrshåb ekstra næring, da Amalie Vangsgaard snittede bolden videre til en fremadstormende Janni Thomsen, der alene med den spanske målmand var sikkerheden selv, og så stod der 0-2.

Desværre holdt den danske tomålsføring kun i to minutter, da forsvarsspilleren Irene Paredes udnyttede passivt dansk forsvarsspil på et hjørnespark, og så fornemmede tilskuerne på Tenerife, at et comeback var under opsejling.

Bare tre minutter senere var det comeback en realitet, da Irene Paredes igen udnyttede et spansk hjørnespark til at gøre det til 2-2.

Comebacket blev fuldendt i kampens overtid, da Manchester United-angriberen Lucia Garcia viste fin fysik og holdt Katrine Veje væk, inden hun lagde bolden under Maja Bay Østergaard i det danske mål.

Trods det bitre nederlag har Danmark stadig fine muligheder for at kvalificere sig til EM.

Tidligere tirsdag spillede puljens to øvrige hold, Belgien og Tjekkiet, nemlig 1-1, og dermed kan det danske landshold allerede den 12. juli sikre sig EM-kvalifikation, hvis holdet på udebane slår Belgien.