Europa League

Leverkusen taber EL-finale efter mareridtskamp

Leverkusen lignede slet ikke sig selv, da Xabi Alonsos tropper onsdag aften tabte med hele 3-0 til Atalanta i denne sæsons Europa League-finale.

Foto: Andrew Boyers/Reuters/Ritzau Scanpix
| Aviva Stadium | 22 maj 202421.00
Atalanta
Atalanta
u v v v v
3 : 0
Slut
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
v v u v v
A. Lookman
12′
A. Lookman
26′
A. Lookman
75′
Første halvleg
club logo club logo
45′
Anden halvleg
club logo club logo
90′

Så gik den ikke længere.

Leverkusen tabte for første gang i 52 kampe, da de onsdag aften blev rundbarberet af Ademola Lookman og Atalanta.

Allerede efter 8 minutter havde Gianluca Scamacca en pæn hovedstødschance, som dog blev blokeret.

Der var blot spillet 12 minutter, da Ademola Lookman løb i ryggen på Exequiel Palacios, som stod og sov ved et fladt indlæg, og nigerianeren lagde bolden sikkert ind bag Kovar i Leverkusen-målet.

Efter 26 minutter vadede Lookman så igennem Leverkusen-defensiven igen og udbyggede til 2-0 med en sikker afslutning.

Der skulle gå hele 35 minutter, før Leverkusen formåede at bide fra sig og Alejandro Grimaldo fik en flot mulighed, som dog blev reddet.

Efter 43 minutter var Charles De Ketelaere tæt på at udbygge til 3-0 for Atalanta, men måtte se sit forsøg reddet helt nede ved den ene stolpe.

Leverkusens Jeremie Frimpong kom til en chance efter 59 minutter, men tyskerne skabte ellers ikke meget i starten af anden halvleg, som de heller ikke havde gjort det i første, og efter 75 minutter fuldendte Lookman med den største selvfølgelighed sit hattrick og scorede til 3-0 efter en omstilling.

Leverkusen formåede ikke for alvor at lægge tryk på Atalanta, som stille og roligt kunne køre sejren og Europa League-trofæet hjem og sikre sig deres første titel siden 1963.

Leverkusen spiller lørdag tysk pokalfinale mod Kaiserslautern og har altså stadig mulighed for at vinde en titel mere udover det tyske mesterskab, som de sikrede sig tidligere på måneden.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P