Østrigsk Fodbold

Danskerklub bryder heftig Red Bull Salzburg-dominans

Red Bull Salzburg har vundet 10 mesterskaber i træk inden denne sæson. I dag lykkes for Sturm Graz med William Bøving og Mika Biereth at vælte konkurrenterne af pinden og snuppe det østrigske mesterskab.

Sturm Graz-danskeren Mika Bereth i aktion for sin klub.
Foto: Leonhard Foeger/Reuters/Ritzau Scanpix

Red Bull Salzburg ville det virkelig gerne. Vinde det 11. mesterskab i streg.

Den østrigske klub, der var helt uden både Maurits Kjærgaard og Mads Bidstrup, vandt med hele 7-1 hjemme mod LASK og gjorde dermed deres.

Det var bare ikke nok.

For Sturm Graz med de to danskere William Bøving og Mika Biereth på banen fra start hentede en mere beskeden sejr på 2-0 hjemme over Austria Klagenfurt, men det er altså nok til, at de kan bryde Red Bull Salzburgs voldsomme mesterskabs-dominans.

Før kampen havde klubben fra Graz et forspring på to point, og det forspring beholdt de altså.

Det er klubbens første mesterskab siden 2011, og det bare fjerde i alt.

Dermed kan Sturm Graz og klubbens to danskere med ro i sindet gå på sommerferie, efter klubben for bare anden gang i historien har vundet den østrigske double, efter de 1. maj også vandt den østrigske pokalturnering.

Dermed bliver det altså William Bøving og Sturm Graz, der med sikkerhed skal spille Champions League i den kommende sæson, når UEFA’s fornemste klubturneringen indleder en æra med en helt ny struktur. Sturm Graz har lejet Mika Biereth i Arsenal, og endnu er der ikke vished om, hvor han fortsætter sin karriere efter sommerferien.

Få overblikket: Her er det nye Champions League-format

Maurits Kjærgaard, Mads Bidstrup og Red Bull Salzburg kan stadig ende med Champions League-fodbold i den kommende sæson. Det kræver bare, at de klarer sig igennem kvalifikationen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P