Oddset Pokalen

AGF-profil før brag: Dette kan afgøre Pokalfinalen for os

Styrkeforholdet mellem de to pokalfinalister AGF og Silkeborg IF ser efter de seneste ugers kampe meget lige ud. Mads Emil Madsen tror dog på, at særlige dyder kan afgøre finalen til AGF’s fordel.

Mads Emil Madsen i aktion for AGF mod Hvidovre i Superligaen.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Der er lagt op til et jysk brag af en Pokalfinale.

Styrkeforholdet mellem Silkeborg IF og AGF ser lige ud, inden det går løs Kristi Himmelfartsdag til det udsolgte opgør i Parken.

Men AGF’s midtbaneprofil Mads Emil Madsen mener, hans hold har masser af kvaliteter, som kan blive afgørende for, at pokalen kommer med hjem til Aarhus.

Da AGF og Silkeborg IF den 11. april spillede sig i årets pokalfinale, vurderede mange, at AGF ville have favoritværdigheden i Parken. Men de seneste uger har måske ændret lidt på tingene.

Silkeborg har fået vendt den negative stime af nederlag i træk i Superligaen og vandt i seneste runde overbevisende med 3-0 over topholdet FC Midtjylland.

Omvendt kommer AGF til Parken med tre nederlag i streg. Efter det store 7-2 nederlag til FC Nordsjælland for knap to uger siden virker aarhusianerne dog i spillemæssig fremgang.

Udefra set virker det altså til at være to hold, der er meget lige, inden det går løs i Pokalfinalen den 9. maj i København.

Mads Emil Madsen var med for AGF i seneste opgør mod Silkeborg IF. Superligakampen endte 2-2 på JYSK Park i Silkeborg den 1. april. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

Klar fra første fløjt

Campo.dk har sat AGF’s Mads Emil Madsen stævne forud for Pokalfinalen til et interview om styrkeforholdet mellem de to jyske klubber, AGF-dyder og kuriositeten i, at han står overfor sin tidligere klub i finalen.

– Nu vandt de (Silkeborg, red.) lige 3-0 over FC Midtjylland og spillede sindssygt godt. Så det er jo et hold, der virkelig kan være gode – men også nogle gange kan være mindre prangende, siger AGF-profilen til campo.dk og fortsætter:

– De har et virkelig højt topniveau, men jeg ved, at når Pokalfinalen bliver fløjtet op, kommer vi til at være der 100 procent både fysisk, taktisk, mentalt og teknisk. Jeg ved, at vi kommer til at være fuldstændig klar. Så er det spørgsmålet, om de er gode nok til at bryde igennem det.

Du kan se interviewet i videoen øverst i artiklen.

Udslagsgivende dyder

Ifølge Mads Emil Madsen kan en række AGF-dyder ende med at blive udslagsgivende for, at Pokalen kommer med hjem til Aarhus.

– Den fysik og det mentale og fysiske pres, vi kommer til at lægge på dem og forhåbentlig krydret med, at vi kan få sat nogle gode fodboldsekvenser ind, samt at vi er farlige på dødbolde, tror jeg bliver svært for dem at håndtere, siger han.

Mads Emil Madsen og AGF tabte 3-2 til F.C. København i holdets seneste kamp i Parken den 28. april 2024. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix.
FCN lever i mesterskabkampen: AGF nedlagt med 1-3

Møder sin tidligere klub

Pokalfinalen bliver naturligvis en stor oplevelse for Mads Emil Madsen – men også lidt speciel. Midtbanespilleren har nemlig tidligere spillet for modstanderen Silkeborg IF.

– Det er lidt sjovt. Jeg har ikke helt forholdt mig så meget til det endnu. Det er en sjov tanke og lidt spøjst, siger han, inden han slår fast:

– Men det ændrer jo ikke på, hvordan man går ind til kampen.

AGF har haft en lang række skader i løbet af sæsonen, og allerede nu er to af holdets profiler blevet meldt ude til Pokalfinalen. Det kan du læse mere om i artiklen herunder.

Dobbelt øv for AGF – to profiler misser Pokalfinalen

Finalen i Oddset Pokalen spilles som nævnt Kristi Himmelfartsdag den 9. maj i Parken i København. Der bliver fløjtet op klokken 17.00.

Skulle du ikke være blandt de heldige, der har billet til det fuldstændig udsolgte opgør, kan du se kampen i TV på DR1.

Mortensen om AGF’s anden halvleg: Det vi skal tage med

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P