Premier League

Mads Hermansens nøglerolle – excellerer særligt ét sted

Mads Hermansen bliver udpeget som en af tre nøglespillere på det Leicester-mandskab, der har fundet vej tilbage til Premier League. Den tidligere Brøndby-keeper har særligt én force i sit målmandsspil.

Mads Hermansen under en træning med det danske landshold.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Mads Hermansen kunne næppe have drømt om mere.

I sommer tog den 23-årige keeper turen til engelsk fodbold, hvor Leicester, der netop var rykket ned fra Premier League, stod klar med både penge og tillid.

Nærmest fra dag ét satte han sig så på holdets målmandspost, og den position har han bevaret hele sæsonen ud.

Det seneste år er nu kulmineret i en plads på sæsonens hold i Championship for Mads Hermansen – og ikke mindst oprykningen til Premier League, hvor det er svært at forestille sig, at han ikke fortsætter med at være Leicesters sidste skanse.

I anledning af oprykningen for Hermansen og co. har Premier League udgivet en artikel, hvor man har taget et nærmere kig på den klub, der på mirakuløs vis snød alt og alle ved at vinde mesterskabet i 2016.

I det lange Leicester-skriv har man også gjort plads til et lille segment, hvori man har udpeget tre nøglespillere for klubben.

Og her er Mads Hermansen – naturligvis, fristes man til at sige – iblandt.

Særligt den tidligere Brøndby-målmands evner med fødderne bliver fremhævet som en af årsagerne til, hvorfor han har været så stor en succes i Leicester.

– [Enzo] Marescas (Leicester-manager, red.) system kræver, at hans målmand træder frem og fungerer som en ekstra markspiller, når hans hold har bolden. Derfor er det essentielt, at keeperen har let ved at indgå i spillet.

– Hermansen har været fundamental for Maresca. Ingen målmand i Championship har flere end hans 2.042 afleveringer.

– Han har også excelleret i jobbets basale elementer. Han har lukket næstfærrest mål ind af alle i snit per kamp, og han har samtidig også den tredjehøjeste redningsprocent, skriver journalisten Adrian Kajumba i artiklen, der er udgivet på Premier Leagues egen hjemmeside.

Mads Hermansen står noteret for 43 kampe i denne sæson.

I alt har han indkasseret 39 mål og holdt clean sheet 13 gange.

Leicester sikrede sig mandag aften mesterskabet i Championship.

Hans kontrakt med Leicester strækker sig frem til sommeren 2025.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P