Premier League

Hermansen jubler: Glæder mig til verdens bedste liga

Leicester er efter én sæson i Championship tilbage i Premier League fra og med næste sæson, men selvom det ikke er nyt for klubben, så er det helt nyt for klubbens nye danske målmand, der glæder sig til at blive prøvet at i verdens bedste liga.

Leicester-målmand Mads Hermansen under træning med det danske landshold.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Superliga – Championship – Premier League.

Bare en enkelt trædesten skulle Mads Hermansen bruge, før han får lov at prøve sig af på absolut højeste klub-niveau i verden.

Sammen med resten af Leicester City-mandskabet blev den tidligere Brøndby-målmand fredag sikret en oprykning til Premier League uden selv at være i kamp, da Lucas Andersen og QPR slog Leeds, som dermed ikke længere kan fravriste Leicester den ene af to oprykningspladser.

Ikke overraskende var det en storsmilende og glad Mads Hermansen, der lørdag aften var direkte igennem hos Viasat i deres dækning af netop Premier League.

– Nu har jeg ikke prøvet at spille i Premier League før, og jeg tror lige, jeg skal mærke efter, hvordan niveau-forskellen er. Lidt som jeg skulle i Championship, som jo også var et step op fra Superligaen, hvor jeg lige skulle finde mine fødder.

– Jeg er rigtig spændt på at mærke niveauet i Premier League – den bedste liga i verden. Det er svært på stående fod at sige, hvad min personlige ambition er, men jeg glæder mig i hvert fald til at blive prøvet af på højeste niveau, lyder det fra Mads Hermansen.

Hermansen hædret: På sæsonens hold

Den 23-årige danske landsholdsreserve har med undtagelsen af 0-1-sejren over Huddersfield i spillerunde to, spillet samtlige minutter for Leicester i indeværende Championship-sæson, hvor det er blevet til 13 clean sheets og 113 redninger.

De flotte statistikker er også blevet bemærket i den engelske presse, hvor The Times fodboldchef, Henry Winter, tidligere på året kaldte ham “Den bedste målmand udenfor Premier League”, mens Daily Telegraph har sammenlignet ham med Manchester City-målmand Ederson.

En sammenligning Hermansen godt selv kan genkende.

– Det er dejligt, at de synes, at jeg er dygtig og gør det godt. Vores spillestil minder en smule om det, Manchester City praktiserer, så ja – jeg indgår lidt på samme vis, som Ederson gør hos City, men jeg er rigtig glad for alle de rosende ord, lyder det fra Hermansen.

Selvom oprykningen er i hus for Leicester, så kan Ipswich stadig nå at fravriste The Foxes titlen som Championship-vindere. Leicester mangler kampe mod Preston North End og Blackburn.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P