2. Division

Fremad-chef inden Esbjerg: Skal være i stand til at angribe

Aarhus Fremad er på en svær mission fredag aften, hvor Esbjerg venter i toppen af 2. Division. Sidst de to mødtes blev det til aarhusiansk nederlag, men klubbens cheftræner har planen klar for tre point.

Pokalkampen i Sydbank Pokalen mellem Aarhus Fremad og Randers FC spillet på Riisvangen Stadion i Aarhus, tirsdag den 10. november 2020.
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Aarhus Fremad kan hente sin femte sejr på stribe fredag aften, når turen går til Blue Water Arena i Esbjerg.

Her venter 2. Divisions suveræne tophold Esbjerg fB, som har været en stor mundfuld for de fleste hold i rækken. Også Aarhus Fremad som ikke har vundet mod EfB i de fire seneste kampe.

Fredag aften får mandskabet fra Riisvangen en ny chance for tre point, men det bliver ikke nemt, lyder det fra cheftræner Morten Dahm Kjærgaard, da campo.dk fanger ham forud for opgøret.

– Esbjerg er bare et utrolig komplet hold, som er dygtige i mange af spillets faser, og kan så meget forskelligt. De kan vælge forskelligt i løbet af kampene, og så har de jo nogle rigtig dygtige spillere, og det gør, at når de bliver sat i en god situation til for eksempel at lave en omstilling, så er muligheden for, at de lykkes med den og sætter den godt op, stor, fortæller Kjærgaard til campo.dk, og uddyber den vestjyske trussel:

– Det stiller store krav til vores forsvarsspil. Både i vores restforsvar, men også vores forsvarsspil i den givende omstilling. Så deres kvalitet gør det selvfølgelig svært.

Cheftræner Morten Dahm Kjærgaard går henover banen iført Aarhus Fremads tøj
Foto: Aarhus Fremad

For lidt over en måned siden tørnede de to hold sammen i 2. Divisions grundspil. Her var Fremad tæt på at tage sejren, men en scoring i overtiden af Can Ouzounidis sørgede for 2-2.

Kampen ligger da også frisk erindringen hos Kjærgaard.

– Vi skabte flere chancer i den seneste kamp, end vi har gjort i nogle af de foregående kampe mod Esbjerg. Jeg synes, vi tog et godt skridt, og jeg tror, vi kan lave en kamp, der måske kan blive endnu tættere, fortæller den 40-årige cheftræner.

Vil tvinge Esbjerg tilbage

Esbjerg fB har den mest målfarlige offensiv i 2. Division, hvor det foreløbigt er blevet til 75 kasser. Hos Fremad ligger den total på 49, men Kjærgaard vil alligevel lægge pres på Esbjergs bagerste geledder fredag aften.

– Vi skal være i stand til at angribe Esbjerg nok og stå mod deres pres, når det gik højt på os. Og så skal vi blive ved med at producere chancer, så vi får dem til at forsvare mere, end de skal angribe. Samtidig med, at vi stopper deres omstillinger hurtigt nok.

Aarhus Fremad-direktør langer ud efter Aarhus kommune: AGF er ikke det eneste hold i byen

– Så vi ville gerne sørge for at holde dem længere væk fra vores mål, og ikke give dem så gode muligheder for at lave chancer, som vi synes, vi gjorde i den seneste kamp, lyder det fra Dahm Kjærgaard.

Kampen mellem Esbjerg fB og Aarhus Fremad fløjtes op fredag aften klokken 19 og kan ses på Sport Live fra klokken 18:40.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P