Premier League

Ny straf til Everton? – Ejer har endnu ikke betalt gælden

I september kunne Everton fortælle, at investeringsfirmaet 777 Partners overtog ejerskabet i klubben. Men den endelige godkendelse mangler stadig, og det skyldes, at de nye ejere ikke kan garantere, at klubbens store gæld indfries.

Everton hjørneflag på Goodison Park
Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

Premier League-klubben Everton bekræftede i september, at klubben får ny ejer, og investeringsfirmaet 777 Partners overtager aktiemajoriteten i klubben.

Det eneste, der manglede på daværende tidspunkt, var blot en endelig godkendelse fra Premier League, FA og de engelske myndigheder.

Men den godkendelse er aldrig landet, og derfor går klubben nu på syvende måned med en uafklaret fremtid. Og det kan ende med at få alvorlige konsekvenser.

Ifølge Football Insider er et af kravene fra Premier League, at 777 Partners skal indfri klubbens gæld, hvis overtagelsen af klubben skal blive en realitet.

Mediets kilder fortæller, at der skulle være tale om en gæld til tredjeparter på mere end 550 millioner pund – svarende til mere end 4,7 milliarder danske kroner.

Og i værste tilfælde kan det betyde, at handlen ender med at falde til jorden, hvilket potentielt kan sætte klubben under administration.

Football Insider skriver, at det i fremtiden kan føre til store udfordringer – både når det kommer til sponsorater, men også når det kommer til nye potentielle sanktioner fra Premier League.

Sættes klubben under administration vil det angiveligt på pointkontoen betyde en straf på ni point, hvilket sandsynligvis vil ramme i den kommende sæson – hvis altså ikke en handel falder på plads snart.

Everton har i indeværende sæson fået fratrukket hele otte point i Premier League grundet klubbens overtrædelser af reglerne om profit og økonomisk bæredygtighed. Det placerer Everton langt nede i Premier League-tabellen, hvor klubben blot et to point over nedrykningsstregen.

Senere søndag tager Everton imod nedrykningstruede Nottingham Forest. Kampen fløjtes op klokken 14:30 og kan følges direkte på See og Vaiplay.

Bekræftet: Everton får endelig dom inden sidste runde

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P