Champions League

Arsenal-ikon har ikke glemt Bendtners store afbrænder

I 2011 var Arsenal en stor Bendtner-afbrænder fra at ekspedere de senere Champions League-vindere fra Barcelona ud af turneringen. 17. april 2024 kan London-klubben spille sig i semifinalen, og i den forbindelse kigger Jack Wilshere tilbage på opgørene fra 2011 mod Barcelona.

Nicklas Bendtner kigger ind i kameraet foran en murstensvæg
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Første playoffkamp mellem Arsenal og Barcelona vandt englænderne med 2-1 på Emirates tilbage i 2011.

Derfor skulle storholdet Barcelona have sejren i returopgøret på Camp Nou 14 dage senere. Og det blev en kamp, som stadig sidder fast i hovedet hos Arsenals Jack Wilshere.

Englænderen var med i returopgøret, hvor Lionel Messi bankede Barcelona foran i første halvleg. Dermed var catalanerne videre på reglen om udebanemål.

Arsenal fik dog udlignet, men blev reduceret til ti mand i anden halvleg. Og det blev dyrt.

For Xavi og Lionel Messi kom begge på måltavlen i anden halvleg, og dermed var stillingen 3-1. Derfor skulle det amputerede Arsenal-hold frem og jagte en scoring.

Og i de døende minutter spillede Jack Wilshere en perfekt aflevering til danske Nicklas Bendtner, som var helt fri foran mål, men danskerens førsteberøring fejlede, og Barcelona fik afværget den gigantiske chance.

Jack Wilshere vil lade sig inspirere af Arsene Wenger
Jack Wilshere er i dag træner på Arsenal U18-hold. Foto: arsenal.com

Danskerens kæmpe afbrænder i det 89. minut nager stadig Wilshere her 13 år efter.

– Ja, det ville have gjort det til 3-2 og sendt os videre, udtaler Wilshere til Arsenals hjemmeside.

– Jeg mener, Arshavin vandt bolden, og så brød jeg igennem. Bendtner var på det rette sted, men han tog bare en dårlig førsteberøring. Selv den dag i dag har jeg øjeblikke, når jeg kører hjem, hvor jeg tænker: “Vi kunne have vundet!”. Vi kunne have gået videre i den sæson, og hvem ved, hvad der så ville ske, lyder det retorisk fra det tidligere Arsenal-talent.

Nicklas Bendtner kigger ind i kameraet foran en murstensvæg
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Pep Guardiolas Barcelona i 2011 var et af datidens store hold, og spanierne endte da også med at vinde turnering. I dag er 32-årige Wilshere stolt over at have vundet det første opgør mod Barcelona – men returkampen nager stadig.

Medie: Wilshere ansøger om overraskende cheftrænerjob

– Jeg ser helt sikkert tilbage på den første kampe med gode minder, men spørg alle, der spillede i returkampen, og jeg er sikker på, at de vil sige, at de var frustrerede.

– Frustrerede over dommeren, frustrerede over at Nicklas ikke scorede på sin chance i det sidste minut. Men alt i alt spillede vi lige op med et af de bedste hold nogensinde, lyder det fra Wilshere, som i dag er U18-træner hos Arsenal.

Kane inden Arsenal-brag: Kan stadig blive en god sæson

I 2024 har Arsenal mulighed for at spille sig i semifinalen i Champions League. Det kræver en sejr på Allianz Arena, hvor Bayern München venter.

Kampen fløjtes op klokken 21, og den kan ses på TV3 Sport og Viaplay.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P