Premier League

Smurte Onana med vaseline? Hyldes som en ‘gamechanger’

André Onana havde fingrene i cremedåsen, da Manchester United og Liverpool tørnede sammen søndag aften. Det skulle tilsyneladende ikke være vaseline, men flere målmænd har ellers været ude og hylde brugen af den fugtgivende substans.

Andre Onana i kamp for Manchester Untined ses smørre et middel på sine handsker mod Liverpool
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Det virker stik mod al fornuft og logik, men måske er den god nok.

Brugen af den fugtgivende indsmøringsolie vaseline menes at give målmandshandsker et bedre ‘grip’ i regnvejr.

Det har flere tidligere topmålmænd hævdet, og søndag aften blev André Onana også set smøre sine handsker med en substans, da camerouneren stod en brandkamp i intense Uniteds 2-2-kamp mod Liverpool.

Det engelske medie The Athletic spurgte søndag folk tæt på målmanden, om det rent faktisk var vaseline, han smurte sine handsker med, hvilket blev afvist. De hævdede i stedet, at det var en creme specielt designet til at forbedre grebet om bolden.

Det skulle ellers ikke være første gang, at målmænd smurte handskerne med den petroleums-udvundet substans.

Andre Onana i kamp for Manchester Untined ses smørre et middel på sine handsker mod Liverpool
Onana havde flere gode redninger mod Liverpool søndag aften, hvor det lignede at målmanden smurte sine handsker med en Vaseline-lignende substans. Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

– Mange målmænd i dag bruger vaseline på deres handsker, og jeg kan ikke få mig selv til at bruge det, har den tidligere Coventry-målmand Ben Wilson udtalt i en målmandspodcast med Ben Foster, tidligere Premier League- og landsholdsmålmand ifølge The Athletic.

Her fortæller Foster, at han selv stødte på vaseline-tricket første gang til VM i Brasilien i 2014, hvor Joe Hart smurte sine handsker. Her skulle Hart havde fortalt Foster, at “det var en gamechanger“. Det bakkes op af Wilson.

Klopp efter point mod United: Har et ekstra gear mod os

– Jeg arbejdede sammen med Martyn Margetson (målmandstræner, red.) i Cardiff, og han fortalte mig om tricket med at smøre vaseline på. Det regnede kraftigt, og en af gutterne gjorde det, og jeg oplevede det med det samme. Det var utroligt, forklarer Wilson, og Foster uddyber:

– Det er svært at forklare, men hvis vi var til træning, kunne jeg se, hvem der brugte vaseline på deres handsker, for så snart du greb bolden, føltes det mere gribevenligt.

Mest scorende på Old Trafford – Salah sætter vild rekord

Om Onana brugte vaseline eller ej, så stod han en brandkamp søndag aften, hvor han og Manchester United var en sen Salah-scoring fra at tage alle tre point.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P