Jupiler Pro League

Onyedika stikker kæp i Anderlechts mesterskabs-hjul

Club Brugge har endnu ikke lagt sig ned i den belgiske mesterskabskamp, og søndag aften gik det ud over danskerne i Anderlecht.

Club’s Raphael Onyedik celebrates after scoring his team’s second goal during the Belgian “Pro League” First Division Champions’ Play-off football match between Club Brugge KV and RSC Anderlecht, at Jan Breydel Stadium, in Brugge, on April 7, 2024 (Photo by BRUNO FAHY / Belga / AFP) / Belgium OUT

Hjemme på Jan Breydel Stadion i Brügge slog Club Brugge søndag aften Anderlecht 3-1.

Dermed misser de fire danskere i Anderlecht, der alle startede inde i aftenens kamp, muligheden for at slå et hul i toppen af den belgiske Jupiler League.

Også i Club Brugge har de en del danskere, men det var kun Casper Nielsen, der startede inde, mens Philip Zinckernagel startede ude, og Andreas Skov Olsen slet ikke var i truppen.

Det var dog ingen danskerne, der stjal overskriften i søndagens kamp men derimod en tidligere superligaprofil i form af Raphael Onyedika.

Først var det dog forsvarsspilleren Brandon Mechele, der allerede efter to minutter og 18 sekunder bragte hjemmeholdet foran, da han stangede et hjørnespark forbi Kasper Schemeichel i Anderlecht-målet.

Gave til Anderlecht: Cercle Brugge slår Royal Union

Efter en times spil tog Raphael Onyedika chancen fem meter fra feltet, og nigerianerens langskud strøg ind ved stolpen til 2-0.

Med ét minut tilbage af den ordinære spilletid fik Onyedika på ny chancen fra nogenlunde samme sted, og selvom afslutningen denne gang blev løftet en smule, var udfaldet det samme, og så stod der 3-0.

Anders Dreyer fik et minut inde i overtiden reduceret til 3-1, da han med et sent indløb i feltet uden problemer kunne heade sin 16. scoring i mål.

Med nederlaget formår Kasper Schmeichel, Thomas Delaney, Kasper Dolberg, Anders Dreyer og Brian Riemer slet ikke at udnytte Union Saint Gilloises pointtabt mod Cercle Brugge tidligere på dagen.