Championship

Leicester udnyttede konkurrenternes pointtab

Mads Hermansen kunne lørdag aften ånde lettet op, efter han kostede et mål for Leicester. En sen scoring gjorde nemlig, at danskerklubben alligevel formåede at udnytte sine konkurrenters nederlag.

Leicesters Stephy Mavididi kontrollerer bolden.

Ligesom det er tilfældet i Premier League, så er også topstriden i Championship et løb mellem tre heste.

Lørdag kapitaliserede Leicester på sine to konkurrenters nederlag, da de selv slog Birmingham 2-1.

Kampen om de to direkte oprykningspladser står foruden Leicester mellem Ipswich og Leeds, og da de begge tabte lørdag, spillede Leicester sig op på rækkens førsteplads – endda med en kamp i hånden.

Kiernan Dewsbury-Hall sørgede efter 28 minutters spil for en 1-0-føring i kampen mod Birmingham, men så overtog Leicesters danske målmand, Mads Hermansen, hovedrollen i kampen – dog med negativt fortegn.

Den tidligere Brøndby-målmand tog sig al for god tid i forbindelse med et kort målspark, og så fik Birminghams Jay Stansfield blokeret danskerens clearing i mål til 1-1.

Den danske målmand kunne dog ånde lettet op med tre minutter tilbage af den ordinære spilletid, hvor Birmingham-forsvaret besluttede sig for kollektivt at skrotte opdækning.

Yunus Akguns indlæg til bagstolpen havnede hos Stephy Mavididi, der ved bagstolpen ikke havde en modstander i nærheden og derfor nemt kunne bringe Leicester foran 2-1.

Med sejren har Leicester inden sæsonens sidste seks kampe ét point ned til Ipswich og to point ned til Leeds. Både Ipswich og Leeds har spillet en kamp mere end Leicester.