Langskud og to med hovedet: Danmark henter vigtig sejr

Det danske kvindelandshold tog fredag aften et vigtigt skridt i jagten på en EM-billet, da Tjekkiet blev besejret på udebane.

Amalie Vangsgaard i aktion for det danske kvindelandshold mod Tjekkiet.

Det gik, som det skulle.

Torsdag fortalte forsvarsprofillen Stine Ballisager til campo.dk, at fredagens kamp ude mod Tjekkiet var en ‘must-win’.

Med kampen færdigspillet viste måltavlen da også 1-3 til danskerne, og således fik man indfriet målsætningen om en sejr.

Opgørets første mål blev scoret af Amalie Vangsgaard og tilfalder kategorien af den mere spektakulære slags.

Den danske angriber øjnede chancen fra 40 meter, hvor hun fangede den tjekkiske keeper lidt for langt ude af målet.

Med en valplaceret afslutning helt oppe under nettaget kunne hun efterfølgende juble sammen de øvrige danske landsholdsspillere.

Tjekkiet blev dog ikke slået ud af kurs, og inden pausen fik Andrea Staskova udlignet til 1-1.

Efter pausen var det så de danske landsholdskvinders hoveder, der skulle til for at afgøre kampen.

Først var det Stine Ballisager, der stod fri ved bagerste stolpe efter et hjørnespark, og så var danskerne foran for anden gang i kampen.

Få minutter senere lugtede det så for alvor af dansk sejr, da Josefino Hasbo satte hovedet på et indlæg fra Pernille Harder og gjorde det til slutresultatet 1-3.

Det var Danmarks første kamp i EM-kvalifikation forud for slutrunden i 2025.

Næste gang venter en sværere modstander i form af Belgien, der ifølge Stine Ballisager på papiret er den nation, man kommer til at kæmpe mod for gruppens andenplads.

Den sidste nation i gruppen er verdensmestrene fra Spanien.