3F Superligaen

Uwe Rösler slår fast: AGF er meget mere end blot dødbolde

AGF’s tyske cheftræner Uwe Rösler kunne fredag, efter blandt andet et par gode mål fra standardsituationer, se sit AGF-hold vinde første semifinale i Oddset Pokalen på udebane mod FC Nordsjælland. Men holdet er meget mere end det.

Uwe Rösler i aktion for AGF på sidelinjen i Oddset Pokalen
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

AGF vandt fredag aften første semifinaleopgør af Oddset Pokalen mod FC Nordsjælland.

Sejren på 3-2 kom i hus på blandt andet to mål efter standardsituationer – eller dødbolde som det oftest kaldes – og det er ikke tilfældigt.

Alle dødbolde trænes meget på Fredensvang i Aarhus, og hjemmeholdets træner sagde efter nederlaget til AGF, at han er helt klar over styrkeforholdet på standardsituationer.

For et år siden spillede vi mod FC Nordsjælland, og der matchede vi dem på alle fodboldparametre

– Uwe Rösler

– De er hamrende dygtige i den del af spillet og har sat deres spil op til at få så mange hjørnespark som overhovedet muligt. Det er jo deres måde at få vendt kampen over til deres styrker. Og der ved vi godt, at der vil vi ikke være lige så gode som dem, og vi skal gøre alt, hvad vi overhovedet kan, for at få kampen over på vores præmisser og ikke på deres. Og det synes jeg, at vi lykkes med i store dele af kampen, sagde FCN-cheftræner Johannes Hoff Thorup efter kampen i mixedzone.

AGF’s tyske cheftræner vil dog ikke acceptere, at det er “det eneste”, AGF kan.

Uwe Rösler kigger på den forfatning, hans AGF-trup befinder sig i, og så har han heller ikke helt glemt en af de foregående kampe, hvor AGF i Superligaen vandt 0-1 ude mod FC Nordsjælland i april 2023.

– For et år siden spillede vi mod FC Nordsjælland, og der matchede vi dem på alle fodboldparametre. Jeg vil være påpasselig med at tale os ned til at være et hold med kun dødbolde.

– Men med de spillere, vi har til rådighed lige nu, så spiller vi fuldt ud til det, der er vores styrke. Og det er helt legitimt. Det er det, vi gør, for at komme i finalen. Vi arbejder hårdt på standardsituationer, og vi arbejder på at komme i de situationer. Og det betaler sig, men vi er meget mere end blot det, slog AGF’s cheftræner fast efter opgøret.

AGF og FC Nordsjælland spiller returopgør den 11. april klokken 20.00 i Aarhus på Ceres Park.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P