3F Superligaen

Store forskelle for OB’s Köhler: Jeg kan sove i egen seng

Sven Köhler har efter ni måneder i Danmark slået sit navn godt og grundigt fast i både OB og i Superligaen, og den tyske midtbanespiller oplever store forskelle fra sin tid i Tyskland.

Sven Köhler i Superliga-kampen imellem OB og FCK.
Foto: Lars Jacobsen

Sven Köhler har været mere eller mindre fast inventar på OB-midtbanen siden sit sommerskifte fra VfL Osnabrück.

Den 27-årige tysker har spillet godt tre fjerdedele af minutterne for fynboerne i indeværende superligasæson, og dermed har kun fire OB’ere spillet mere end den nytilkomne tysker.

Sven Köhler har en fortid hos ungdomsakademierne hos Ruhr-rivalerne Dortmund og Schalke 04, og selvom det aldrig blev til en professionel kontrakt i nogen af de to klubber, så har han aldrig spillet andre steder end i Tyskland.

Det ændrede sig i sommer, da OB købte ham fri af VfL Osnabrück, med hvem Köhler netop var rykket op i 2. Bundesligaen.

Og efter ankomsten til Fyn har Köhler oplevet store forskelle på den tyske og den danske fodboldkultur.

– Mentaliteten omkring fodbold er lidt anderledes i Danmark. Man sætter mere pris på balancen mellem privat- og arbejdsliv her.

– Et godt eksempel er omkring ferier. i Tyskland er det normalt, at man får informationer om sommerferie fire til fem uger før, og ud fra det skal man så planlægge sin ferie. Det var jeg vant til. Her får vi informationer om sommerferie allerede i februar, så man kan planlægge og overveje, hvad man har lyst til, siger Köhler til OB’s egne kanaler.

Særligt én anden ting er også markant anderledes i Danmark, og det lader til at passe den tyske midtbanespiller helt fint.

– En anden ting, som har stor betydning for privatlivet, er, at vi rejser på kampdagen og ikke dagen før. I Tyskland er det normalt, at man rejser dagen før. Det var min typiske weekend, og nu har jeg hele lørdagen derhjemme efter træning: Jeg kan forberede mig meget bedre op til kampene, og restitutionen er bedre, og om søndagen kan jeg sove i min egen seng, og det er virkelig dejligt, lyder det fra Köhler.

Sven Köhler har i to omgange i denne sæson været ramt af to knæskader, men i begge tilfælde er han vendt bemærkelsesværdigt hurtigt tilbage til OB-truppen.

Sven Köhler og OB skal tager hul på Superligaens nedrykningsspil på tirsdag, hvor fynboerne hjemme i Odense tager imod Vejle.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P