Ungdomslandshold

Tilfreds Højlund: Vi smadrede en kæmpenation i dag

Danmarks U19-landshold er for første gang nogensinde klar til en EM-slutrunde. Det skete efter en overbevisende sejr over Portugal på udebane. Og efter kampen var Oscar Højlund en yderst tilfreds mand.

OSvar Højlund i kamp for F.C. København
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danmarks U19-landshold satte tirsdag kronen på et stort, flot værk.

Ungdomslandsholdet spillede sin tredje kamp på seks dage, da Portugal skulle besejres for at sikre en dansk billet til sommerens U19-EM.

Og det blev Portugal.

Med mål fra Thomas Jørgensen og Emil Højlund vandt Danmark med 2-0. Og dermed er ungdomslandsholdet klar til sit første EM nogensinde.

Oscar Højlund var imponeret over den disciplinerede indsats, de unge danskere leverede mod sidste år EM-finalister.

– Jeg synes, at vi spiller utroligt godt som hold – og også individuelt alle sammen. Jeg er meget imponeret over mine holdkammerater, udtaler Højlund til campo.dk efter kampen.

Danmark var i en svær pulje med Serbien, Grækenland og Portugal, hvor kun vinderen af gruppen kvalificerede sig til EM.

Og Oscar Højlund var da heller ikke sikker på, at det vil blive til en EM-billet.

– Både og. Altså, vi vidste godt, at det ville blive en stor, stor udfordring, også fordi der kun er ét hold, der går videre fra hver gruppe. Men vi har også en stor tro på os selv og en virkelig god gruppe, så det er klart, at vi tror på os selv – og ja, så lykkedes det. Det er fantastisk.

Til sommer venter så EM-slutrunden i Nordirland. Og selvom 19-årige F.C. København-spiller tror på succes, så er det ikke dér fokus ligger lige nu.

– Lige nu, der skal det bare fejres, men vi ser os selv som en god kandidat, for vi har jo som sagt en god gruppe og smadrede en kæmpenation fuldstændigt i dag, siger han og tilføjer, at fejringen nok kommer til at bestå i noget hygge på hotellet.

Det var ikke kun U19-landsholdet, som sikrede sig en EM-slutrunde tirsdag. Også U17-landsholdet trak en EM-billet efter storsejr over Georgien.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P