International Fodbold

Jon Dahl efter første sejr: Personligt er jeg stolt

Danske Jon Dahl Tomasson fik sin første sejr i spidsen for det svenske landshold, da Albanien blev besejret mandag aften. Efterfølgende satte danskeren nogle ord på de første to kamp som landstræner.

Jon Dahl Tomasson svarer på spørgsmål i studiet efter sejren over Albanien for Sverige
Foto: Jessica Gow/TT/Ritzau Scanpix

Et nederlag til Portugal og en sejr over Albanien.

Det er resultaterne fra Jon Dahl Tomassons første landsholdssamling i spidsen for det svenske landshold.

Mandag kom den forløsende sejr over Albanien, hvor svenskerne havde flere forsøg, og også ramte stolpen, men kun scorede en enkelt gang.

Det angrebsivrige udtryk er da også kommet for at blive.

– Vi vil gerne have en offensiv tilgang og være fremadrettet. Der er ikke et quick-fix. Intet i fodbold er. Det kræver hårdt arbejde. Vi har set gode momenter, men også ting, som vi skal forbedre, hvilket er normalt. Jeg er personligt stolt over at have vundet min første kamp som landstræner, udtaler den 48-årige dansker ifølge FotbollsKanalen efter mandagens sejr.

Det er nærmest et konkursbo, Jon Dahl Tomasson har overtaget efter Janne Andersson. Det svenske landshold er langt fra sine bedste dage, hvilket også tilskuertallet mandag mod Albanien vidner om.

Jon Dahl Tomasson på sidelinjen med de svenske assistenter
Foto: Jessica Gow/TT/Ritzau Scanpix

Her var der mødt lidt over 17.000 tilskuere op på Friends Arena, som ellers har plads til 50.000 på lægterne. Og mange af de fremmødte var albanere.

Tomasson er dog klar til at vende den svenske skude med offensiv fodbold.

– Vi er ret ambitiøse som hold, hvilket vi bør være. Vi vil gerne blive bedre og bedre, ellers synker vi bare lavere og lavere. Det ønsker vi ikke.

– Men når du prøver at ændre noget på et par dage… så vil alt ikke fungere. Men vi skal tage små skridt, hver gang vi er sammen.

Svensk forløsning: Jon Dahl får første sejr på hjemmebane

Og selvom resultaterne har været svingende i denne første terming, så har det første møde med de svenske spillere været yderst positivt, fortæller danskeren.

– Det har været en genial samling. Spillernes holdning, åbenheden og viljen til at lære. Moralen i holdet har været meget, meget god, lyder det fra Jon Dahl Tomasson.

Næste gang han leder sit mandskab i kamp, er i Parken den 5. juni, hvor Danmark spiller testkamp forud for sommerens slutrunde i Tyskland.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P