Dansk Fodbold

Issey vil nu hjælpe talenter: En slags ambassadør

Han var selv en stor del af Superligaen i en årrække, men nu vil fodboldsspilleren og kunsteren Issey Nakajima-Farran hjælpe unge fodboldspillere på vej i karrieren og måske endda til Danmark, hvor han stadig plejer sit netværk.

Issey Morgan Nakajima-Farran er tidligere fodboldspiller og nuværende kunstner
Foto:@11issey / Instagram
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Når man kender Issey Morgan Nakajima-Farran, er det sidste du forbinder ham med… en spilleragent.

I hvert fald i klassisk forstand.

Den 39-årige tidligere Vejle, FCN– og AC Horsens-spiller, der nu har indstillet karrieren og bor på en båd i Barcelona, sidder efter karrierens sidste kamp tilbage med mange kompetencer og erfaringer, han ønsker at givere videre til unge spillere.

– Jeg har haft min del af dårlige oplevelser med spilleragenter.

– Og jo mere jeg taler med trænere og sportsdirektører, og når jeg taler med unge spillere siger alle, at det er det værste ved fodboldspillet. Det er jeg lidt chokeret over, for der er også gode agenter. Der er agenter, der tager sig af spilleren efter de har skrevet under, passer på spillernes livsstil og tager sig af dem og meget andet, så de kan få en lang og god karriere, siger Nakajima-Farran i et længere interview med campo.dk.

Han spillede 106 superligakampe og scorede 19 mål i årene fra 2006 til 2012, og han har haft en lang række trænere og medspillere i sit liv, som alle har efterladt værdifulde erfaringer.

En af de personer, der har gjort det største indtryk på den tidligere kantspiller og angriber er Tottenham Hotspurs nuværende manager Ange Postecoglou.

Den australske fodboldmand trænede Issey i Brisbane Roar, hvor karrieren fortsatte efter AC Horsens-tiden, og nu håber den canadiske kunster og fodboldspiller, at han kan give værdifuld viden videre til andre.

Issey Morgan Nakajima-Farran er tidligere fodboldspiller og nuværende kunstner
Foto:@11issey / Instagram

– En bekendt sagde til mig, at jeg bliver ambassadør for de her unge spillere. Jeg synes, det er et federe billede end at bruge ordet agent, lyder det fra Issey, der ikke er motiveret af penge.

– Jeg tænker ikke rigtig på lønnen, for at være ærlig. Jeg maler stadig, og jeg har stadig nogle malerier til salg, siger han og uddyber, hvordan han vil bidrage til unge spilleres karrierer.

– Jeg husker en ung spiller i Canada spurgte mig: Hvordan scorer du så mange mål som kantspiller? Og det simple råd var, at han ikke skulle drible for meget for at forsøge at komme til målet men i stedet vente på, at backen overlapper, så give ham bolden og i stedet placere dig selv i en bedre position inde i feltet og i skudzonen, lyder det gode råd fra Nakajima-Farran.

– Og når du ser, at de unge spillere tager dine god råd til sig, og hvis jeg kan hjælpe dem med at blive bare to procent bedre spillere, så er det en dejlig følelse, slutter han.

Issey Morgan Nakajima-Farran har i 2024 besøgt nogle af sine tidligere klubber og medspillere i Danmark, og det indledende “diplomatiske arbejde” i fodboldens verden er altså i gang.

Den canadiske fodboldkunster og ambassadør er i gang.

Issey Morgan Nakajima-Farran har også siden karrieren været en aktiv del af at stifte spillerforeningen i Canada, og du kan følge ham på hans Youtube-kanal her. I videoen herover kan du se et af hans tidligere mål for AC Horsens.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P