3F Superligaen

Vild Mortensen-stime brudt: Det var underligt at brænde

Patrick Mortensen brændte søndag aften et straffespark i kampen mod Hvidovre, og dermed sluttede en vild stime for den normalt så træfsikre AGF-anfører.

AGFs Patrick Mortensen under superligakampen mellem AGF og Hvidovre IF på Ceres Park i Aarhus søndag den 17. marts 2024.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Han havde scoret på 20 ud af 20 straffespark i Superligaen, men det sluttede søndag aften.

På straffespark nummer 21 blev Patrick Mortensens læst af Adrian Kappenberger i Hvidovres mål, og dermed sluttede den imponerende stime.

Nu hedder statistikken 20 ud af 21 for Mortensen, som efter kampen søndag fortæller, at det var en sær fornemmelse ikke at se bolden gå i mål.

– Det var underligt at brænde. Men så handler det om at komme videre og det krævede lidt mentalt arbejde. Jeg vidste godt, det ville komme på et tidspunkt. Det ville være uhørt, hvis det bare ville fortsætte, og på et tidspunkt skal en jo nappe den, udtaler Patrick Mortensen til AGF’s hjemmeside.

– Det er aldrig rart at brænde. Men omvendt, så er det også charmen ved fodbold – de her små udfordringer i løbet af kampen, og det skulle jeg så håndtere.

Der stod 0-0, da Mortensen brændte i det 21. minut af kampen. Det lykkedes AGF at vinde med 1-0 over nedrykningskandidaterne fra Hvidovre. Men Mortensens 100 procents træfsikkerhed er brudt.

AGFs Patrick Mortensen under superligakampen mellem AGF og Hvidovre IF på Ceres Park i Aarhus søndag den 17. marts 2024.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

–  Det er nok mest mine omgivelser som har været bevidste om rekorden, men verden går ikke under af den grund. Det vigtigste var, at vi vandt.

– Ellers havde det været meget tungt, at brænde straffesparket. Vi spiller ikke nogen god kamp og måske det var straffesparket, som forplantede sig lidt. Havde jeg scoret, havde det måske frigivet noget energi og det var blevet en anden kamp, fortæller den 34-årige angriber.

AGF slutter grundspillet på Superligaens femteplads og skal derfor spille med i Mesterskabsspillet.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P