EM 2024

Hvor og hvornår spilles EM-finalen 2024?

Hvor og hvornår skal EM-finalen 2024 spilles? Få svaret i artiklen her.

Hvor og hvornår spilles EM-finalen 2024? Olympiastadion i Berlin danner rammen om EM-finalen 2024 søndag den 14. juli.
Foto: Martijn Mureau / Wikimedia Commons

Hvor og hvornår spilles EM-finalen 2024?

EM-finalen 2024 er kulminationen på sommerens slutrunde i Tyskland, der byder på ikke færre end 51 kampe.

36 kampe i det indledende slutspil, otte ottendedelsfinaler, fire kvartfinaler, to semifinaler og endelig den afgørende kampe om EM-trofæet.

Hvor og hvornår spilles EM-finalen 2024?

EM-finalen 2024 spilles på Olympiastadion i Berlin søndag den 14. juli med kampstart kl. 21.00.

Olympiastadion var også vært for VM-finalen i 2006. Dengang så 69.000 tilskuere Italien besejre Frankrig i straffesparkskonkurrence efter 1-1 i ordinær spilletid og en omgang forlænget spilletid uden scoring.

Kampen huskes blandt andet for at være superstjernen Zinedine Zidanes sidste. Den franske midtbanemagiker, der havde ført sit land til VM-guld i 1998 og EM-guld to år senere, fik et noget trist farvel til sin aktive karriere.

Ud over at franskmændene gik glip af VM-trofæet, så måtte Zidane forlade kampen efter at have fået det røde kort. I anden halvleg af den forlængede spilletid lykkedes det den italienske forsvarer Marco Materazzi at provokere Zidane så meget, at franskmanden med stor kraft hamrede sit hoved i brystkassen på Materazzi.

Se highlights fra kampen på FIFA’s YouTube-kanal.

Da Tyskland senest var EM-vært – i 1988 som Vesttyskland – hed rammen om finalen også Olympiastadion. Dog var der tale om det olympiske stadion i München – og altså ikke om Olympiastadion i Berlin, der som nævnt lægger græs og tilskuerpladser til EM-finalen 2024.

Finalekampen i München stod mellem Holland og Sovjetunion. Hollænderne vandt 2-0 på mål af legenderne Ruud Gullit og Marco van Basten.

2-0-målet betragtes som et af fodboldhistoriens smukkeste. Midtbanemanden Arnold Mühren sendte en lang bold ind i feltet, hvor den blev mødt af van Basten, der fra en spids vinkel flugtede den hen over målmanden Rinat Dasajev.

Se highlights fra kampen på UEFA’s YouTube-kanal.

EM-lodtrækning: Se alle grupper ved EM 2024 her

Finalekampen ved EM 2024 bliver én af i alt seks på Olympiastadion i Berlin ved slutrunden. Tre kampe i det indlede gruppespil, en ottendedelsfinale og en kvartfinale udkæmpes også på finalestadionet.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P