Premier League

Rooney drømmer om United eller Everton indenfor 10 år

Indtil videre har Wayne Rooneys trænerkarriere ikke taget himmelflugt, men den 38-årige englænder har bestemt ikke opgivet håbet – han drømmer stadig stort.

Wayne Rooney vil tilbage som træner - drømmer om Manchester United eller Everton.
Foto: Oli Scarff/AFP/Ritzau Scanpix

Lægger man alle hans kampe som træner sammen, har Wayne Rooney i alt stået på sidelinjen 152 gange.

Først som midlertidig manager i Derby henover nytår 2020-2021, hvorefter han fik jobbet permanent. I juli 2022 blev han ansat i amerikanske D.C. United, som han forlod igen i oktober sidste år.

Det gjorde han for for første gang at blive træner i en klub, som han ikke selv har spillet i. Jobbet i Birmingham City varede dog kun i 15 kampen, inden han den 2. januar i år blev fyret.

Selvom han samlet set over 152 kampe som træner har et pointgennemsnit på sølle 1,06 point per kamp, så er den femdobbelte engelske mester langt fra stoppet med at drømme stort.

– At være manager for Manchester United eller Everton er målet. Det er de store job, man gerne vil have, men det er en proces. Jeg er nødt til at tage de rigtige skridt og komme tilbage på sporet.

– Jeg vil tilbage til trænerfaget for at sikre, at jeg i løbet af de næste 10 år forhåbentlig er i en position til at træde ind i et af de store job, siger Wayne Rooney i forbindelse med sin rolle som kommentator for BBC til onsdagens FA Cup-kampe.

Rooney: Disse tre spillere var symbolet på Uniteds nedtur

Wayne Rooney overtog i oktober jobbet som manager i Birmingham, hvor han overtog et hold på sjettepladsen i The Championship.

Efter 15 kampe og blot to sejre og ni nederlag var Birmingham dumpet ned som nummer 20, og det blev for meget for klubbens ledelse, der valgte at fyre Rooney, som undervejs havde måttet lægge ører til smædesange fra egne fans.

Den dårlige oplevelse i Birmingham er dog en del af trænergerningen, lyder det fra den tidligere engelske landsholdsspiller.

– Jeg vil afgjort tilbage til trænergerningen. Det der skete i Birmingham var et tilbageslag, men jeg er en fighter, og jeg vil tilbage til det. Man ved som manager, at [fyringer] det er en del af jobbet, og der vil komme tilbageslag. Det handler om, hvordan man slår tilbage. Jeg har haft god tid til at reflektere og sikre, at jeg rammer rigtigt næste gang, lyder det fra Rooney.

Wayne Rooney har i sine i alt 764 kampe som aktiv fodboldspiller selv spillet under store trænere som Sir Alex Ferguson, David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho, Sam Allardyce, Ronald Koeman og Phillip Cocu.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P