3F Superligaen

Afviste United to gange: Ville gøre præcis det samme igen

Alan Shearer er en sand legende i Newcastle United, men trods ti år i klubben, vandt han ikke så meget som ét eneste trofæ med klubben.

Alan Shearer fortryder ikke, at han ikke skiftede til Manchester United.
Foto: Andrew Tryon

Alan Shearer har vundet Premier League én gang.

Det var med Blackburn i 1994-95.

Året efter skiftede han til Newcastle United, og der spillede han i 10 sæsoner, inden han i 2006 lagde støvlerne på hylden.

I Newcastle fik han legendestatus, ligesom han sikrede sig titlen som historiens mest scorende spiller i Premier League med i alt 260 mål.

Selvom det ikke blev til nogen titler med Newcastle, som senest har vundet et trofæ i 1954-1955-sæsonen, så kunne det have set markant anderledes ud for Shearer.

Hele to gange fik han nemlig chancen for at rykke til Manchester United, der i samme periode vandt Premier League fem gang, FA Cuppen to gange og Champions League en enkelt gang.

Shearer fortryder dog ikke, at han ikke skiftede, da Sir Alex Ferguson af to omgange forsøgte at hente ham til Old Trafford.

– Jeg er egentlig lidt ligeglad med, om folk tror på det eller ej. Jeg fortæller det, som det er; Hvis jeg skulle tage beslutningen igen nu, så ville jeg gøre præcis det samme igen.

– Jeg havde 10 utrolige år der (i Newcastle, red.), det var min klub. Min helt var Kevin Keagan, og jeg plejede at tage ind og se ham score mål på St. James’ Park, og det var min drøm, så at slå rekorden, få en statue og få alt det, jeg fik i Newcastle, det ville jeg ikke bytte for noget i verden, siger Alan Shearer på BBC i forbindelse med onsdagens FA Cup-kampe.

Foto: Chabe01

Alan Shearer blev i 2016 hædret i Newcastle med en statue af bronze, der står udenfor St. James’ Park.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P