Bundesligaen

Mainz-boss: Bo giver samme følelse i klubben som Klopp

Bo Henriksen har gjort sit indtog i Mainz 05, og klubbens sportsdirektør fortæller til tyske Bild, hvordan at Henriksen giver den samme fornemmelse i klubben, som Jürgen Klopp gjorde, da han blev træner i 2001.

Henriksen sammen med Heidel
Foto: Torsten Silz/AP/Ritzau Scanpix

Han var med til at ansætte Jürgen Klopp i 2001.

23 år senere er det danske Bo Henriksen, som Mainz’ 60-årige sportsdirektør Christian Heidel har hentet til i rollen som cheftræner i klubben.

Mainz vandt den første kampe med Henriksen i spidsen, og som det også var tilfældet med Klopp, så har Henriksen fået alle i klubben med fra dag ét.

– Denne type person er virkelig særlig. Når det kommer til virkning fra første dag, så giver Bo en lignende følelse, som Klopp gjorde for 23 år siden, da han overtog som cheftræner her, udtaler Heidel til den tyske avis Bild.

Henriksen sammen med Heidel
Bo Henriksen sammen med Mainz 05’s sportsdirektør, Christian Heidel. Foto: Torsten Silz/AP/Ritzau Scanpix

Flere af Mainz’ spillere har allerede berettet, hvordan Henriksens tale til spillerne inden kampen mod Augsburg motiverede dem, og sportsdirektøren fortæller, at også her kan danskeren sammenlignes med Jürgen Klopp.

– Dengang, som i dag, er det efter den første tale ikke kun spillerne, men også personalet, som er klar til at tage fodboldstøvler på og løbe ud på banen.

Henriksen slår fast: Jeg er ikke Jürgen Klopp

Selv har Bo Henriksen forsøgt at lægge låg på sammenligningen. Henriksen er ikke Jürgen Klopp, men som det også er med tyskeren, så går den 49-årige fynbo op i det mentale aspekt hos sin trup.

Det har Heidel også erfaret.

– Bo Henriksen har flere gange sagt til mig i begyndelsen: ‘Spillerne er bange.’ Det er en mental ting. Frygten for at indkassere et mål, frygten for tabellen. Efter vores sæsonstart kommer man ind i en negativ spiral. Og Bo giver med sin måde at være på en tro tilbage på at vi igen kan vinde kampe. Det var ikke til stede før.

Mainz vandt i weekenden over Augsburg, og det var første gang siden november 2023, at Mainz tog alle tre point.

Det kastede også en lykønskning af sig fra netop Klopp, som forlod Mainz i 2008.

Henriksen efter debutsejr: Jeg er stolt af holdet

– Hans tilknytning til byen og klubben er ikke ‘show’. Han føler altid med os. Efter sejren mod Augsburg sendte han en lykønskning på WhatsApp et minut efter slutfløjtet, slutter Heidel.

Bo Henriksen får kam til så hår, når Mainz fredag aften møder Bundesligaens tophold Bayer Leverkusen på udebane. Kampen fløjtes op klokken 20:30 og kan ses på TV3Max og Viaplay.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P