International Fodbold

Akavet: Anbefaler fyring af ‘respektløs’ Klinsmann

Jürgen Klinsmann deltog selv i et videomøde, hvor en rådgivningskomité anbefalede det sydkoreanske fodboldforbund at fyre tyskeren som landstræner.

Rdågivere anbefaler det sydkoreanske landshold at fyre landstræner Jürgen Klinsmann.
Foto: Hector Retamal/AFP/Ritzau Scanpix

Sydkorea skuffede fælt, da nationen tidligere på måneden blev slået ud af Asia Cup af upåagtede Jordan.

Nederlaget til miniputterne i semifinalen kan nu vise sig at koste landstræner Jürgen Klinsmann jobbet.

Det har en rådgivningskomité nedsat af det koreanske fodboldforbund, KFA, torsdag anbefalet forbundet.

Komitéen kan ikke selv træffe beslutningen, da det er op til KFA’s bestyrelse, men der blev ikke lagt fingre imellem, da komitéen torsdag på et videomøde, hvor Jürgen Klinsmann selv var til stede, kom med sin anbefaling.

– Af forskellige grunde blev konklusionen, at træner Klinsmann ikke længere kan være leder for landsholdet og må erstattes, lød det ifølge The Guardian fra komitéens tekniske direktør Hwang Bo-kwan.

Hwang Bo-kwan afholder pressemøde, hvor han fortæller om komitéens beslutning om at anbefale en fyring af Klinsmann. Foto: Anthony WALLACE / AFP
Son og Cho slået ud: Jordan i finalen for første gang

Jürgen Klinsmann er bosiddende i Los Angeles, og hans manglende tid i Sydkorea er ikke faldet i god jord hos dele af komitéen, som har anset det som værende ‘respektløs’, lød det videre fra Hwang Bo-kwan.

Tyskerens popularitet faldt drastisk i Sydkorea undervejs i Asia Cup-turneringen, hvor han blandt andet mødte kritik for at smile, selvom det gik dårligt for holdet.

Jürgen Klinsmann har kontrakt til og med VM-slutrunden i Mexico-USA-Canada i sommeren 2026, men så længe får han altså ikke nødvendigvis lov at sidde i jobbet.

Jürgen Klinsmann har tidligere været landstræner for Tyskland og USA, ligesom han har været cheftræner for både Bayern München og Hertha Berlin.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P