Østrigsk Fodbold

Pointdeler i østrigsk topbrag – fem danskere i spil

Både Adam Daghim og Mika Biereth debuterede i den østrigske Bundesliga, da Red Bull Salzburg og Sturm Graz fredag aften krydsede klinger i mesterskabsopgør.

Red Bull Salzburg og Sturm Graz spillede uafgjort i topopgør.

Der er status quo i den toppen af den østrigske Bundesliga.

I fredagens absolutte topbrag mellem de to mesterskabskandidater fra Red Bull Salzburg og Sturm Graz endte det nemlig med 1-1 og en pointdeler.

Dermed er Sturm Graz fortsat to point efter Red Bull Salzburg, der jagter sit 11. (!) østrigske mesterskab i træk.

I kampen fik Mads Bidstrup og Maurits Kjærgaard begge lov at starte på midtbanen for hjemmeholdet fra Salzburg, mens den Arsenal-ejede danske angriber Mika Biereth startede på banen til sin Bundesliga-debut for gæsterne.

Bidstrup og Kjærgaard nyder tiden sammen i Salzburg

Adam Daghim og William Bøving måtte fra kampens start tage plads på bænken, og herfra kunne de se Maurits Kjærgaard assistere serbiske Petar Ratkovs scoring til 1-0.

Efter en god times spil kom Bøving på banen som erstatning for landsmanden Biereth, og i næste nu blev det også til debut i Bundesligaen for Adam Daghim, da han blev skiftet ind for hjemmeholdet.

Små ti minutter senere gjorde Salzburg-træner Gerhard Struber så den fejl, at han skiftede både Maurits Kjærgaard og Mads Bidstrup ud, og bare fem minutter senere ramte nemesis.

Georgiske Otar Kiteishvili udlignede for Sturm Graz. Flere scoringer blev det ikke til, og derfor er der nu status quo i Bundesliga-toppen, hvor der for de to tophold resterer fire kampe i grundspillet.