Æresdivisionen

Breum-scoring men ingen Tengstedt-debut i Eagles-sejr

Søren Tengstedt var for første gang at finde på bænken for sin nye klub, Go Ahead Eagles, søndag eftermiddag, men det blev ikke til debut for danskeren. Til gengæld scorede holdkammerat og landsmand Jakob Breum.

Søren Tengstedt fik ikke debut og måtte se hele sejren over Vitesse fra bænken.

Søndagens 0-2-sejr på udebane over Vitesse må have givet Søren Tengstedt blandede følelser.

Go Ahead Eagles nye danske angriber startede på bænken i udekampen i Arnhem, og herfra kunne han kort før pausen se norske Oliver Edvardsen bringe gæsterne foran 0-1.

Selvom Vitesse ikke formåede at udligne, så formåede Go Ahead Eagles først i overtiden at øge føringen, og derfor var det ikke på angriberpositionen, at cheftræner Rene Hake havde brug for at skifte ind.

Den 52-årige Go Ahead Eagles træner gjorde brug af alle sine fem udskiftninger i anden halvleg, og han bragte blandt andet Jakob Breum i stedet for målscorer Edvardsen med et kvarter tilbage af kampen.

Det var en fornuftig beslutning, for den tidligere OB’er fordoblede dybt inde i overtiden Go Ahead Eagles føring med sit første mål for Deventer-klubben.

Officielt: Søren Tengstedt skifter til hollandsk fodbold

Med udesejren overhaler Go Ahead Eagles en anden danskerklub i form af Mathias Ross og Lasse Schönes NEC Nijmegen på Æresdivisionens sjetteplads.

Vitesse, der ikke har haft en dansker i truppen, siden Nikolai Baden Frederiksen for et år siden forlod klubben, ligger sidst i Æresdivisionen.