Premier League

Minder fodbold og skak om hinanden? – Guardiola rørende enig med skakverdensmester

Fodbold og skak minder formentlig mere om hinanden, end de fleste lige går og tror. I hvert fald er Manchester City-manager Pep Guardiola meget enig i flere af Magnus Carlsens betragtninger.

Pep Guardiola forklarer Erling Haalands skade.
Foto: Justin Tallis/AFP/Ritzau Scanpix

Hvad har Diego Maradona, Cristiano Ronaldo og Lionel Messi tilfælles med Bobby Fischer, Garry Kasparov og Magnus Carlsen?

Umiddelbart mere end man lige skulle tro.

Foruden at være tre af de absolut største legender i hver deres sport – fodbold og skak – så minder de to sportsgrene måske også mere om hinanden, end hvad de fleste nogensinde ville have skudt dem til at gøre.

I hvert fald var Manchester City-manager Pep Guardiola rørende enig med stort set alle Magnus Carlsens sammenligner mellem fodbold og skak, da de to satte sig ned sammen for at vende de taktiske aspekter indenfor deres respektive ekspertområder.

– Jeg tror, at i både skak og fodbold, der er det vigtigt at kontrollere midten. Det er én ting.

– Hvis du kontrollerer midten, så har du også kontrol over banen eller skakbrættet.

– En anden ting er, at i skak angriber man ofte i den ene side først, inden modstanderen allokerer for mange ressourcer til den side – og så skifter man. Så har man pludseligt en fordel i den anden side.

– Så i forhold til plads og områder, er der en slående lighed, siger Magnus Carlsen, der har fem VM-titler i skak under bæltet, i indslaget på Manchester Citys Youtube-kanal.

Den spanske manager lægger efterfølgende ikke skjul på, at han er imponeret over Magnus Carlsens indblik i fodbold og forståelse af de taktiske elementer.

– Det er rigtigt. Det han siger er fuldstændig korrekt.

– Måden man angriber på, også når man forsvarer, men særligt måden man angriber på, afhænger af modstanderens bevægelser.

– Så man bliver nødt til at være opmærksom på, hvad modstanderen gør i hver eneste bevægelse, og så skal man reagere på det, siger Pep Guardiola.

Mohamed Salah afslører sin afhængighed: Det spiller jeg hver dag

Magnus Carlsens evne til at drage paralleller mellem skak og fodbold er næppe en tilfældighed.

I interviewet fortæller han således, at han plejede at blive på sin skole hver dag når han fik fri, så han kunne spille fodbold med sine venner. Først når han kom hjem spillede han skak.

Derudover fik han en masse omtale, da han tilbage i 2019/20-sæsonen på et tidspunkt lå alene i top i det populære managerspil, Fantasy Premier League. Et spil, som på daværende tidspunkt havde mere end syv millioner spillere fra hele verden.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P