Europa League

Absurd situation – Rennes glipper førstepladsen efter vanvittigt uheld

Reglerne er helt tydelig og klare, men de fleste fodboldspillere ville nok stadig være i tvivl i den situation, Rennes' spillere befandt sig i torsdag aften i opgøret mod Villarreal i Europa League.

Rennes oplevede torsdag aften at få annulleret et mål på en af de sjælden sete regler i fodbold.
Damien Meyer/AFP/Ritzau Scanpix

Det’ vanvittigt.

Et klassisk fodboldudtryk benyttet i flæng. Torsdag aften i Rennes fik udtrykket dog for alvor sin berettigelse.

I sidste kamp i Europa Leagues Gruppe F mødtes Rennes og Villarreal i en direkte kamp om at vinde gruppen og dermed gå direkte videre til turneringens ottendelsfinaler, og her trak det franske hjemmehold det korteste strå. Og nitten.

11 minutter inde i overtiden af kampen fik franskmændene et frispark uden for feltet, som blev sparket på overliggeren af Enzo Le Fee, hvorefter Rennes i det efterfølgende presspil scorede og udlignede til 3-3.

Der var bare et problem. VAR annullerede målet, da Le Fee var den første spiller til igen at røre bolden ovenpå sit eget spark.

Og der er reglen tydelig i fodboldloven.

– Det gælder alle igangsættelser. Stolpe, overligger og hjørneflag tæller ikke som en holdkammerat eller berøring, siger Jakob Kehlet på telefonen til campo.dk.

Helt korrekt annullerede VAR altså målet, og Rennes skal nu kvalificere sig videre i Europa League, hvor der venter en Champions League 3’er fra gruppespillet.

Du kan se hele den vanvittige situation her:

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P