LaLiga

Bomber mål ind for spansk tophold: Tiden i Danmark var svær

Artem Dovbyk gør det ganske godt i Girona, men det har ikke altid været lige let for den ukrainske angriber. Han husker blandt andet tilbage på en svær tid i Danmark og FC Midtjylland.

Artem Dovbyk fortæller om sin tid i FC Midtjylland.
Foto: Darrin Zammit Lupi/Reuters/Ritzau Scanpix

Artem Dovbyk gik ikke ligefrem over i superligahistorien med sine præstationer for FC Midtjylland.

Her nåede den ukrainske angriber kun at notere sig for et enkelt mål i 22 kampe. Han tilbragte to og et halvt på kontrakt hos midtjyderne, hvor han blandt andet var udlejet til Sønderjyske undervejs.

Den 26-årige angribers karriere har dog for alvor taget fart, siden han forlod FC Midtjylland til fordel for Dnipro-1 i 2020.

Efter tre år i den ukrainske klub er Artem Dovbyk nu fast mand på Ukraines A-landshold, og i sommer blev han hentet til spanske Girona.

Her har han noteret sig for syv mål og fem assists i indeværende LaLiga-sæson, og har dermed en ganske anseelig andel i Gironas flotte placering i toppen af tabellen, hvor man ligger á point med Real Madrid.

Men selvom det kører på skinner for den tidligere FCM-angriber, så var historien altså en helt anden i Danmark.

Det fortæller han selv til FC Midtjyllands egen hjemmeside.

– Tiden i Danmark var ikke nem for mig. Men det er også en oplevelse, som har hjulpet mig med at blive den, jeg er i dag. Det vigtigste øjeblik var faktisk, da jeg løb ind i en slem skade, og klubben hjalp mig tilbage på banen. Det var i min skadesperiode, at jeg virkelig blev stærkere både mentalt og fysisk, husker Artem Dovbyk tilbage og uddyber:

– Når jeg tænker tilbage på tiden i Midtjylland, husker jeg særligt, da vi blev mestre og vandt pokalturneringen. Det er en ambitiøs klub, hvor mange unge spillere får chancen. Jeg elsker, hvordan klubben stoler på sine unge spillere og giver dem chancen for at bevise sig i seniorfodbold, siger han.

Artem Dovbyk fortæller videre, at han har det godt i Girona, hvor han kan lide intet mindre end alting – og særligt vejret.

Selvom han ikke var nogen sportslig succes i FCM, så har midtjyderne garanteret stadig Artem Dovbyk noteret som en gode case.

Skiftet fra Dnipro-1 til Girona i sommer indbragte nemlig midtjyderne et større millionbeløb. Det kan du læse mere om HER.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P