NordicBet Ligaen

AaB-formand om nyt stadion: Nu går undersøgelsesfasen i gang

En række interessenter i Aalborg præsenterede mandag en vision, der blandt andet indeholdt et nyt fodboldstadion med plads til op mod 30.000 tilskuere.

AaB-formand om stadionplaner i Aalborg.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Øjnene blev spærret op i både Nordjylland og resten af Danmark.

Erhverv Norddanmark og Aalborg Kommune som tovholdere blev en vision for fremtidens kultur- og idrætsliv mandag præsenteret i Aalborg.

På det indledende pressemøde lød visionen blandt andet på nyt fodboldstadion i Aalborg – et stadion der skulle kunne huse op mod 30.000 tilskuere og dermed potentielt blive Danmarks næststørste stadion.

Den endog meget ambitiøse vision er blevet mødt af både overraskelse, samt en vis portion hovedrysten, men nu uddyber AaB’s bestyrelsesformand, Niels David Nielsen, visionen en smule.

– Disse meget perspektivrige idéer ligger stadig på et meget overordnet plan, for som det også blev fortalt i mandags, så går undersøgelsesfasen først for alvor i gang nu. Hidtil har vi været underlagt tavshedspligt, hvorfor vores planer om et nyt stadion også kun har været drøftet på bestyrelsesniveau.

– Nu vil vi internt i AaB gå videre med undersøgelsesarbejdet i forhold til vores behov og muligheder – ligesom det er tilfældet for alle de øvrige projekter inden for visionen, siger bestyrelsesformand Niels David Nielsen.

Hos DBU har de ikke lagt skjul på, at de gerne bakker op om et stadion i provinsen, der vil give mulighed for internationale kampe såvel som landskampe udenfor København.

DBU-formand bakker op om stadionplaner: Gør landskampe i Aalborg muligt

Det vil som minimum kræve et stadion med plads til 25.000 tilskuere.

– Vores ambitioner for fremtiden er store og intakte. Vi ved, at det kræver hårdt og langvarigt arbejde, og vi tager små skridt hver dag. Hvis vores drømme for fremtiden skal realiseres, har vi brug for et mere moderne og tidssvarende stadion med bedre faciliteter for både spillere, fans, sponsorer og andre samarbejdspartnere. 

– Derudover oplever vi imponerende opbakning og en positiv stigning i tilskuerantallet. Selve tilskuerkapaciteten på et nyt stadion er som nævnt noget, vi vil kigge nærmere på i det kommende arbejde – blandt andet sammen med DBU, hvor vi samlet set skal finde den bedste løsning på alle parametre.

AaB havde i sidste sæson det højeste tilskuergennemsnit på hjemmebane siden mesterskabssæsonen 2013-14. I snit fandt 8.186 tilskuere vej til Aalborg Portland Park i en sæson, som bekendt endte med nedrykning til landets næstbedste række.

Ambitiøse planer i Aalborg: Kan få landets næststørste stadion

I traditionsklubben lægger de dog ikke skjul på, at ambitionerne er til meget mere end fodbold på anden klasse.

– Det afgørende for os er, at kamp- og stadionoplevelsen bliver yderligere forbedret med et nyt stadion [..] Vores ambition i AaB er i løbet af en årrække at vende tilbage til toppen af dansk fodbold, og det er naturligvis også drømmen på et tidspunkt at spille europæisk fodbold igen. Hvis de drømme skal realiseres, har vi behov for et nyt moderne storstadion, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Det nuværende Aalborg Stadion, der af sponsorgrunde officielt hedder Aalborg Portland Park, har plads til 13.600 tilskuere.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P