International Fodbold

De forsvarende europamestre havde ryggen mod muren – tre landshold bookede EM-billet mandag

Syv kampe løb af stablen mandag aften, hvor de forsvarende europamestre fra Italien blandt andre skulle ud i en skæbnekamp.

Italien er klar til EM med 0-0 mod Ukraine.

Syv kampe løb af stablen i EM-kvalifikationen mandag aften, og af de syv var tre af dem deciderede finaler for de involverede hold.

I en ret beset helt ligegyldig kamp mod Nordirland var Danmark også i aktion, så det er meget muligt, du ikke så de øvrige kampe.

Her giver vi dig det store forkromede overblik over hele mandagens runde, hvor de forsvarende europamestre blandt andre var ude i en alt-eller-intet-kamp om at komme med til EM-slutrunden.

Du kan få det samlede overblik over, hvilke lande, der er kvalificeret til EM-slutrunden, lige her!

Ukraine 0-0 Italien

De forsvarende europamestre fra Italien kunne smide det hele overbord, da de gæstede Ukraine mandag aften.

Italienerne skulle minimum have uafgjort, hvis ikke ukrainerne skulle nappe andenpladsen og billetten til slutrunden i Tyskland for næsen af dem.

Og lige nøjagtig et remis fik de – og et målløst et af slagsen. Selvom Italienerne klart dominerede spillet og havde kampens største chancer, ville bolden ikke ind.

Men i sidste ende viste et clean sheet sig at være nok for italienerne, der altså på et hængende hår er klar til at forsvare deres titel i Tyskland.

club logo club logo
45′
Anden halvleg
90′

Nordirland 2-0 Danmark

Danmark var inden mandagens opgør mod Nordirland allerede sikret en plads til EM i Tyskland, men de færreste havde dog alligevel forudsagt, at Danmark ville tabe 2-0 til de undertippede nordirere.

En nordirsk omstilling endte i en scoring af Isaac Price, som Kasper Schmeichel helt sikkert vil kigge på efterfølgende og tænke, at han kunne have gjort mere ved, inden nøjagtig det samme førte til 2-0-scoringen – blot med Dion Charles som målskytte.

Nederlaget betyder, at Danmark trods alt ender med at vinde Gruppe H med 22 point.

I. Price
60′
D. Charles
81′
45′
90′

Slovenien 2-1 Kasakhstan

Mere spænding var der om andenpladsen i Danmarks pulje, som både Slovenien og Kasaksthan kunne ende med at sidde på, når aftenen var omme, da de to hold skulle i en direkte duel om en billet til EM.

Slovenien kunne nøjes med uafgjort, mens Kasaksthan skulle bruge tre point for at booke billetten til Tyskland.

Opgøret endte i slovensk eufori, da stortalentet Benjamin Seskos straffespark og en scoring fra den tidligere FCK’er Benjamin Verbic endte med at være nok til at sikre et 2-1-resultat og en tur til Tyskland.

I den sidste kamp i Gruppe H slog Finland verdens på papirets dårligste landshold fra San Marino med 2-1. Et resultat, der intet rykker på stillingen i puljen.

B. Šeško
41′
B. Verbič
86′
R. Orazov
48′
45′
90′

Tjekkiet 3-0 Moldova

Også Tjekkiet og Moldova havde ryggen mod muren i Gruppe E’s sidste spillerunde.

Gæsterne skulle bruge en sejr for at stjæle hjemmeholdets andenplads i puljen og dermed booke landets første billet til en EM-slutrunde nogensinde.

Men sådan skulle det ikke gå. En tidlig tjekkisk scoring og et moldovisk rødt kort efter pausen afgjorde tingene, inden føringen blev både fordoblet og tredoblet.

Og med en 3-0-sejr i baggagen kan tjekkerne nu også begynde at forberede sig til EM i Tyskland.

I gruppens anden puljekamp spiller allerede kvalificerede Albanien 0-0 med Færøerne. Kampen er dog endnu ikke fløjtet af.

D. Douděra
14′
T. Chorý
72′
T. Souček
90′
45′
90′

Nordmakedonien 1-1 England

England var på forhånd videre til EM-slutrunden, inden de gæstede Nordmakedonien mandag aften.

Og det skal englænderne i realiteten være glade for, da det endte med et noget skuffende remis på sidste spilledag.

Et straffespark bragte hjemmeholdet foran, inden Harry Kane efter en times spil aflyste den nordmakedonske fest.

Southgate og co. vinder dermed Gruppe C med en pointtotal på 20.

Tømmermænd i Belfast: Danmark taber frustrerende kamp til Nordirland

Tirsdag skal de sidste landshold findes, der booker billetter gennem kvalifikationsspillet, når de sidste puljer skal rundes af.