2 min læsningLyon fordømmer angreb: Sker i Marseille hvert år

Kampen i Ligue 1 mellem Marseille og Lyon blev søndag aften aflyst som følge af et angreb på Lyons spillerbus, og nu fordømmer begge klubber angrebet.

2 min læsning
Både Lyon og Marseille er nu ude og fordømme angrebet på Lyons spillerbus.
Foto: Jeff Pachoud/AFP/Ritzau Scanpix

Både Lyon og Marseille fordømmer det angreb, der søndag aften fandt sted mod Lyons spillerbus, forud for de to klubbers møde.

Der er dog en smule forskel på de to klubbers syn på sagen.

Lyon understreger i sin pressemeddelelse, at de har tænkt sig at anlægge en sag i de kommende dage og beklager, at den slags begivenheder gentager sig i Marseille.

– Olympique Lyonnais beklager, at den her slags situationer udspiller sig hvert år i Marseille og inviterer myndighederne til at tage bestik af den alvoren og gentagelsen af denne slags begivenheder, inden der sker en endnu mere alvorlig tragedie, lyder det fra Lyon.

I den modsatte lejr er de ikke ligefrem uenige med Lyon, men ordlyden har en lidt anden klang i Marseilles pressemeddelelse.

Lyons spillerbus angrebet af Marseille-fans: Cheftræner ramt af sten

– Olympique Marseille fordømmer de uacceptable begivenheder, der tog plads denne aften ved Orange Vélodrom Stadium, mod spillerbussen og fan-busser fra Olympique Lyonnais.

– På grund af en håndfuld ubevidste mennesker blev den fest, der var planlagt i aften, ødelagt og frarøvet 65.000 fans. Klubben anerkender beslutning truffet af fodboldforbundet (aflysningen, red.) og vedbliver at stå til rådighed, så det møde, som var planlagt søndag den 29. oktober, kan finde sted så hurtigt som muligt og under de bedst mulige omstændigheder på Orange Vélodrome, lyder det fra Marseille.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Angrebet gik særligt hårdt ud over Lyon-cheftræner Fabio Grosso samt dennes assistent, Raffaele Longo, og aflysningen af kampen blev mødt af tilfredshed fra Lyons side.

– Adskillige sikkerhedsvinduer blev smadret af tunge projektiler af ukendt oprindelse. De samme projektiler penetrerede interiør i bussen. Træner Fabio Grosso og hans assistent Raffaele Longo blev ramt direkte og blev alvorligt skadet i ansigtet under angrebet. Sammen med dem i bussen blev også spillere og stab voldsomt påvirket af angrebet, som Lyon fordømmer på det kraftigste.

– I første fremlagde Lyon-repræsentanter på krisemødet, at træneren og spillerne modigt ønskede at spille kampen. Efterfølgende blev Lyon-repræsentanterne informeret om, at de fysiske tilstande hos Grosso og Longo var langt mere alvorlige end antaget, men også om de negative påvirkninger af spillerne, og derfor blev det annonceret, at afviklingen af kampen ville være umuligt, lyder det fra Lyon.

Hvilke konsekvenser begivenhederne søndag får, melder historien endnu intet om.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P