En matematiker vil sige, at det stadig kan nå at gå galt, men Rosenborg kan stort set ikke længere rykke ud af den norske Eliteserien.

Rosenborg sikrede næsten overlevelse med sejr over Vålerenga.

Det har bestemt ikke kørt på skinner i den norske storklub Rosenborg i denne sæson.

Søndag aften blev den ultimative fiasko dog, næsten, taget endegyldigt af bordet, da Rosenborg slog Vålerenga 1-3.

Vålerenga lå forud for kampen på den 14. plads, der giver en playoff-kamp om nedrykning mod nummer tre fra OBOS-ligaen.

Ned til den plads har Rosenborg efter søndagens sejr ni point med fire resterende kampe, mens både Haugesund, HamKam og Stabæk er placeret imellem de to norske storhold.

Søndagens kamp i Oslo bød på to mål på to minutter for Rosenborg, og Emil Frederiksen stod på ganske fornem vis for assisten til Jayden Nelsons scoring til 0-2.

Vålerenga fik reduceret efter en halv time, og to minutter efter pausen kunne erfarne Stefan Strandberg have udlignet på straffespark, men den tidligere mangeårige Rosenborg-profil brændte mod sin tidligere klub.

Med et kvarter tilbage af kampen kunne Trondhjem-klubben i stedet gøre det til 1-3, da Ole Sæter afgjorde kampen.