2 min læsningKasakhisk ekspert forklarer nederlaget – danskerne var simpelthen for høje

Kasakhstan tabte lørdag til Danmark i Parken, og efter kampen forklarede kasakhisk ekspert årsagen til nederlaget

2 min læsning
Danmarks Jonas Wind og Kasakhstans Alexandr Marochkin og Ramazan Orazov under EM-Kvalifikationskampen mellem Danmark - Kasakhstan i Parken, lørdag den 14 oktober 2023.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Danmark stillede både med Rasmus Højlund, Kasper Dolberg og Jonas Wind fra start lørdag aften.

Alle tre danskere rager godt op i vejret, og danskernes store størrelse var den primære årsag til, at Danmark besejrede det central asiatiske land.

Det fortalte Ali Aliyev, der selv er tidligere landsholdsspiller i Kasakhstan og nuværende træner i den bedste kasakhiske række.

Eksperten anerkendte, at det danske mandskab på papiret var stærkere end det kasakhiske, men mente at Kasakhstans spillere var for lave til at hamle op med danskernes fysik.

– Vi var klar til vores modstander, men vi tabte på grund af de menneskekropslige dimensioner. Danskerne var meget højere end vores Alip, Marochkin og Zainutdinov, fortalte den kasakhiske fodboldekspert ifølge Sports Kazakhstan.

Hjulmand giver skadesopdatering efter hård kamp mod Kasakhstan

Rasmus Højlund er 191 centimeter høj, Jonas Wind måler 190 centimeter og Kasper Dolberg er ‘kun’ 187 centimeter høj. Ingen af de kasakhiske forsvarsspillere var over 190 centimeter.

Og det var årsagen til nederlaget ifølge den kasakhiske ekspert.

– Kampen blev spillet i et langsomt tempo, hvilket var til vores fordel. Dødboldene afgjorde vores skæbne i første halvleg, fortalte Ali Aliyev.

Jonas Wind bragte Danmark foran efter en dødbold. De øvrige danske mål blev begge scoret af Robert Skov.

Danmark tog vigtig sejr over Kasakhstan – á point i toppen af gruppe H

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P