2 min læsningFanklubberne går sammen: FCK- og FCM-fans lancerer nyt initiativ

Fanklubberne hos F.C. København og FC Midtjylland går sammen i et nyt initiativ for komme den stigende fan-frarøvning af merchandise til livs. Det fortæller fanklubberne tirsdag.

2 min læsning
FCM og FCK fans er gået sammen
Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

Da FC Midtjylland vandt i Parken i sidste runde af Superligaen, blev det med et trist efterspil på kampen.

På vej væk fra stadionet blev en FCM-fan overfaldet af fem personer, der frarøvede den Midtjylland-tilhængeren sit halstørklæde og jakke.

Der har tidligere været lignende sager fremme, og tirsdag offentligjorde fanklubberne hos de to klubber – F.C. København Fan Club og Black Wolves – at de i fællesskab starter kampagnen ‘På med klubtrøjen’.

De to fangrupperinger har begge lavet et opslag på deres respektive Facebook-sider, hvor kampagnen uddybes.

– Som fodboldfans har vi det til fælles, at vi elsker dansk fodbold. Vi elsker Superligaen. Vi elsker den tilknytning vores klub har til lokalområdet og den rivalisering det kan være med til at skabe til andre danske klubber.

– Desværre, så er det også en kærlighed der kommer med en slagside fra tid til anden. Enkelte fans i blandt os lader til at have fået en forståelse af at kærligheden til sin klub, er noget der kan måles ved fysisk at bekæmpe fans af andre klubber.

– Det er en trist og tåbelig tendens, der efterhånden er set flere steder i landet, at frarøve og true sig til trøjer, halstørklæder og andet merchandise fra modstanderholdets fans.

FCM-fan fik stjålet både jakke og halstørklæde: Politiet med klar opfordring

– Som fans skal vi kunne vise vores tilhørsforhold og kærligheden til vores klub hvorend vi færdes og ikke frygte for vores egen sikkerhed fordi vi bærer klubbens logo med stolthed.

– For at sende et samlet budskab landet over opfordrer vi derfor (i fællesskab, red.) alle danske fodboldfans til at bære sin klubtrøje eller klubs merchandise med stolthed i forbindelse med superliga runden i den kommende weekend.

– Vi er her for kærligheden til vores klub ikke for hadet til vores modstandere.

Næste runde i Superligaen starter på fredag, hvor Silkeborg IF møder Lyngby Boldklub.

Fik ildebefindende og faldt om under FCK mod FCM: Jeg er okay

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P