2 min læsningMedie: Kriseramte Everton låner penge af mulig ny ejer

Krisen kradser i traditionsklubben Everton. For midt i stadionbyggeriet kniber det alvorligt med pointene i Premier League.

2 min læsning
Everton har lånt penge af en mulig investor i klubben.
Foto: Molly Darlington/Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

I Everton har de brug for point, men de har også brug for penge.

Liverpool-klubben er havnet i en lidt penibel situation. For mens Sean Dyches’ tropper kæmper alvorligt med tingene på banen, så ser det også stramt ud for klubben udenfor banen.

På havnen i Liverpool er Everton ved at bygge sit nye stadion på Bramley-Moore Dock, og det skal efter planen åbne i 2024. Det nye stadion kræver penge, og det er efter sigende blevet lidt en mangelvare hos Everton-ejer Farhad Moshiri.

Nu lader det dog til, at der er en hjælpende hånd på vej, for ifølge The Athletic har Everton modtaget et lån fra 777 – en amerikansk kapitalfond, der allerede er igang med at forhandle et køb af Everton med den nuværende ejer.

Regler i Premier League gør dog, at 777 ikke kan investere direkte i klubben, før handlen er gået endegyldigt igennem og har modtaget grønt lys fra alle de rette instanser.

Mål og Highlights: Trossard-perle forværrede Everton-krisen

Derfor er der i første omgang tale om et lån på flere millioner engelske pund, der skal adressere Evertons øjeblikkelige behov for finansering af stadionprojektet.

Den nuværende Everton-ejer, engelsk-iranske Farhad Moshiri, har allerede en aftale på plads med 777, som overtager de 94,1 procent, som han lige nu ejer.

Everton får nye ejere: Amerikanere med flere klubber i forvejen

Moshiri har tidligere ejet en minoritet i Arsenal, men den solgte han i februar 2016 til sin forretningspartner for at rejse kapital til at købe sig ind i Everton. Det køb gik igennem senere samme måned, hvor han blev indehaver af 49,9 procent af aktierne i klubben – en andel han i januar 2022 øgede til de nuværende 94,1 procent.

777 er foruden det kommende ejerskab i Everton aktieindehaver i flere klubber verden over, herunder italienske Genoa, brasilianske Vasco da Gama, tyske Hertha Berlin, belgiske Standard Liege, serbiske Røde Stjerne, spanske Sevilla og australske Melbourne Victory.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P