2 min læsningPaul Scholes besvarer den evige diskussion: Hvem var bedst – Scholes eller Gerrard?

De var afgørende for hvert sit rivaliserende mandskab, og nu giver Paul Scholes sit bud på, hvorvidt han eller Steven Gerrard var bedst.

2 min læsning
Hvem var bedst - Paul Scholes eller Steven Gerrard.
Foto: Darren Staples/Reuters/Ritzau Scanpix

24 kampe med hinanden og 21 kampe mod hinanden.

Selvom der er fem og et halvt års forskel på 48-årige Paul Scholes og 43-årige Steven Gerrard, var de to midtbanespilleren op igennem 90’erne, 00’erne og 10’erne evige konkurrenter.

For henholdsvis Manchester United og Liverpool udkæmpede de flere drabelige slag i Premier League, mens de også ofte konkurrerede om pladsen på det engelske landshold.

Både dengang men også i dag går diskussionen derfor ofte på, hvem af de to midtbanegeneraler der egentlig var bedst, og nu har Paul Scholes selv givet sit besyv med. Det sker på Rio Ferdinands youtube-kanale FIVE.

– Det kan jeg ikke svare på. Gerrard er en fantastisk spiller. Jeg siger ikke mig selv. Vi er forskellige – meget forskellige. Han er en atlet og mere en matchvinder, men han spillede på et hold, hvor han nok var nødt til at være det.

– Jeg var mere en del af et hold, mens han var mere individuel. Jeg ville ikke være i stand til at præstere det, som han præsterede i Liverpool. Om han kunne have præsteret det, jeg præsterede i United, det ved jeg ikke. Jeg kan ikke se hvorfor ikke. Men nej – jeg kunne ikke have præsteret det, han præsterede i Liverpool, lyder det fra Scholes.

Mens Steven Gerrard spillede 114 landskampe for England, blev det ‘kun’ til 66 for Paul Scholes, mens Gerrard også er et mulehår foran, når det kommer til Premier League-optrædener. Her står Liverpool-legenden noteret for 504 kampe og 121 mål mod Paul Scholes’ 499 kampe og 107 mål.

To legender optaget i Premier League Hall of Fame

På trofæfronten slå Paul Scholes dog klart sin direkte modstander med 11 Premier League-titler, to Champions League-titler og fire FA Cup-titler mod Gerrards ene Champions League-titel og to FA Cup-titler.

I deres 21 indbyrdes opgør vandt Steven Gerrard otte, mens Paul Scholes vandt 11. Kun én kamp endte uafgjort. Steven Gerrard blev indlemmet i Premier Leagues Hall og Fame i 2021, mens Paul Scholes fulgte året efter.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P